Přinášíme vám rozhovor se Simonou Babčákovou, tváří Fashion For Fokus

Přinášíme vám rozhovor se Simonou Babčákovou, tváří Fashion For Fokus

Přinášíme vám rozhovor se známou českou herečkou Simonou Babčákovou, která podpořila projekt Fashion For Fokus a stala se tváří této charitativní akce propojující módu a problematiku duševního zdraví

Vídáme ji ve filmech Jana Hřebejka, zahrála si ve filmu Davida Ondříčka Ve stínu a učitelem jí byl Jaroslav Dušek. Řeč není o nikom jiném než o Simoně Babčákové, která se rozhodla podpořit projekt FASHION FOR FOKUS. A my vám přinášíme exkluzivní rozhovor.

Proč jste se rozhodla právě pro podporu projektu FASHION FOR FOKUS?
Protože v naší společnosti se klade velký důraz na neustálý stoprocentní výkon a selhání se neodpouští. Ale kdo z nás všechno zvládá perfektně bez psychických propadů? Já cítím, jak se na duševně choré nechceme dívat, protože se bojíme, že se z těch neustálých nároků na nás sami zblázníme. Přitom dnes už je úplně standardní docházet na různé terapie, takže se opravdu není zač stydět. Já osobně oceňuji všechny kineziologie, rodinné konstelace, principy života a různé semináře, kterými jsem prošla, a které nadále absolvuji na své cestě sebepoznání a léčení duše. A mám pochopení pro všechny, kteří míru kladených nároků nezvládají podle obecně platných norem.
Ve všech vašich rolích jste velmi zapamatovatelná, ale co pro Vás osobně znamená pojem „osobitost“?
Originalitu. To, že si člověk stojí za tím, že je, jaký je, se všemi dary i slabostmi. Zní to jako fráze, ale není vždycky jednoduché ustát svou odlišnost a vnímat ji jako svou originalitu.
Víme, že podporujete i jiné dobročinné organizace a akce… Angažují se Češi stejně jako obyvatelé jiných zemí?
Nemám k dispozici žádné statistiky, takže netuším, jak je to v jiných zemích. Mně v Čechách atmosféra loajality a solidarity chybí. Víc cítím, jak si hrabeme každý na svém písečku. Na druhou stranu by mě statistika možná mile překvapila. Spíš mi vadí nedostatečná podpora neziskových organizací státní správou.
Zajímáte se o mladé české návrháře?
Nemám přehled, nepamatuji si jména, ale pravidelně chodím na Designblok a Design Market. A občas si přečtu rozhovor s nějakými mladými návrháři a ten se mi líbí vždycky. Líbí se mi píle a sebedůvěra ve svou schopnost prosadit si svůj sen. Takže mladým návrhářům rozhodně fandím.
Jak byste definovala svůj styl oblékání?
To je pro mě jedna z nejděsivějších otázek. Oblékám se podle situace a nálady a nemyslím, že mám nějaký jednotný styl. To je asi spíš otázka na nějakou tu milou módní policii, která má přesnější představu, co se ke mně víc hodí a co bych měla, respektive neměla nosit. Já oceňuji krásu a krásné věci a líbí se mi kde co. Hlavně bižuterie.

Zdroj: fashionforfokus.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram