Princezny z Blízkého východu od Elie Saab v podzimní Couture 2017

Princezny z Blízkého východu od Elie Saab v podzimní Couture 2017

Blyštivé čelenky okolo hlavy, sametové róby protkané krajkou, syté odstíny a zlato. Nadechněte se…

V posledních dnech se návrháři ve svých přehlídkách snaží dokázat, že Couture je také místem, kam se jdete podívat na denní módu. Na přehlídku Elie Saab však s touto domněnkou nechoďte. Libanonský návrhář totiž ve své podzimní kolekci představil tolik nádherných rób, že by vystačily na všechny červené koberce, plesy a bály napříč zeměkoulí. Jeho nekonečnou kreativitu v oblasti večerní módy snad nikdo nedokáže napodobit. Jeho modely dýchají příběhy materiálů, zdobení, švadlen, které je šily i nositelek samotných. Však se podívejte jednotlivě na několik z nich. Neslyšíte, jak vám potichoučku našeptávají velkolepé příběhy plné lásky, ale i smutku a zklamání?

Pohádková. Tak by se možná jednoduše dala popsat Saabova tvorba. Jedinečná. Taková je bez sebemenších pochyb. A luxusní ve východním stylu, tak jak by to Evropané jen těžko dokázali. A všimněte si... přes všechny výrazné barvy, kilogramy a kilogramy třpytivého zdobení, výrazné líčení modelek, lesku, krajek a pírek, nejedná se o kýč! V tom lpí to umění, kterým se Elie Saab tolik vymyká! Jeho modelky na přehlídce působily jako mocné královny a princezny, jemná a přesto dostatečně silná stvoření, která dokážou hýbat dějinami. K tomu navíc v dechberoucích róbách...

Elie Saab jako by se nám prostřednictvím své neopakovatelné módy snažil říct, že na princezny nikdy nebude doba moc moderní a že se mohou probudit kdykoli. Nebo že se žena s jeho šaty tak kdykoli alespoň může cítit. Večerní nablýskané róby v perleťové, tělové, bledě modré i černé jako by přežily evoluci a teď vyrazily na jeden velký bál. Jmenoval se Haute Couture Elie Saab 2017 a přinesl téměř 60 modelů, na které se jen tak nezapomíná.

Už můžete vydechnout...

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram