Přírodní bělost zubů s bělící pastou

Přírodní bělost zubů s bělící pastou

Každý touží po zářivém úsměvu, který zdobí dvě řady bílých perliček, ale návrat k přirozené barvě svého chrupu není vždy tak jednoduchý

Každý touží po zářivém úsměvu, který zdobí dvě řady bílých perliček, ale návrat k přirozené barvě svého chrupu není vždy tak jednoduchý, jak by se mohlo na první pohled zdát. Naštěstí existuje hned několik technik bělení zubů, i když ne vždy jsou nám a naší peněžence tyto techniky příjemné.

Za nejúčinnější techniku bělení zubů je považováno ordinační bělení, kdy je pacientovi nanesena ochranná bariéra na dásně a poté je aplikován bělící gel, který obsahuje 36% peroxidu vodíku. Gel se nechá působit přibližně 20 minut. Po uplynutí této doby se většina gelu odsaje a aplikuje se nová vrstva. Tento cyklus se opakuje až 3x za jedno sezení. Za jednu hodinu je tedy možné pozorovat viditelný rozdíl.

Další možností je domácí bělení, kdy jsou pacientovi zhotoveny otisky jeho chrupu, do kterých se doma aplikuje bělící gel. Doba bělení se zde prodlužuje na 4-6 hodin 1x denně. Lékaři většinou doporučují nošení otisků na noc, ale skutečností je, že tento způsob nemusí být pro většinu z nás příliš komfortní.

Nejkomfortnější a zároveň velice oblíbenou variantou bělení zubů jsou bělící proužky a bělící pasty. Bělící zubní pasty odstraňují zabarvení a pigmenty na zubech, způsobené pitím kávy, vína nebo kouřením. Nejčastěji jsou ale spojovány s první uvedenou metodou, tedy absolvování bělícího zákroku. Pasta má pak zpravidla udržovací efekt. Nejlépe hodnocené jsou pasty obsahující karbamid peroxidu, který zvyšuje jejich účinek.

Které variantě bělení zubů byste dali přednost vy?

 

Zdroj: nazuby.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram