Přivítejte první letní den zábavou a dyzajnem

Přivítejte první letní den zábavou a dyzajnem

První letní den, tedy 21. 6. byste rozhodně neměli propásnout skvělou prodejní výstavu autorské tvorby českých návrhářů a designérů. A pozor chystá se i super módní překvapení!

Víte, že astronomické léto začíná prvním letním dnem 21. června ve 12 hodin, 51 minut a 17 sekund? A víte, že osmnáctý Dyzajn market se odehraje 21. června od 10:00, a to hned na třech místech? Pokud nám to nevěříte, přijďte se sami přesvědčit.

Stejně jako květiny, stromy a příroda během léta sílí, rostou a zelenají se, tak i Dyzajn market posílil, rozrostl se a dokonce se zazelená. Tentokrát budete moci navštívit tři místa, která budou obsypána módou, šperky, doplňky, dobrým jídlem, skvělým pitím a neopakovatelnou „dyzajnmarketovou“ atmosférou. A to není vše!

Dyzajn market bude opět oplývat novinkami. Rozhodně se ale nemusíte bát, že byste přišli o své oblíbené tvůrce, čili stálice. Chybět nebudou kabelky a tašky z bezpečnostních pásů ZasPas, nesmrtelné batohy Playbag, folklórní kabelky Goshico, streetové oblečení ATOM RAT, éterická trička a šaty KOKO, tylové sukně Akari, dámské a pánské originální oblečení YAXI TAXI, trefná trička youngprimitive, oblázkové šperky mihulli, super barevné šperky Vuchu, stříbrné šperky Lubor Baum, ptačí brože Bulbul, smaltové „jako živé“ brože Haneri, “kosočtverce” minimon, designový porcelán Studio Malíská, punčocháče PipiPunk, designové obchůdky Kuráž a Julius FashionShop, steampunkové šperky skynet a origami šperky atelier MATE.

Na všech třech místech, kde se bude letní Dyzajn market odehrávat, najdete nováčky, jejichž stánky rozhodně stojí za to navštívit.

Letním Dyzajn marketem, prodejní výstavou autorské tvorby českých návrhářů a designérů, ožije Piazzeta Národního divadla (Praha 1), kreativní prostor Era svět (Jungmannovo náměstí 767, Praha 1) a MOSAIC HOUSE – Design & Music Hostel (Odborů 278/4, Praha 2, od 11:00 do 19:00).

Na Piazzetě nebude chybět bohatý doprovodný program, divadlo pro děti Buchty a Loutky, módní přehlídky, stánek Rekola - první projekt bikesharingu u nás a sólové hudební vystoupení lo-fi dreampopového projektu pražského písničkáře Lukáše Vydry alias M a y e n, který si pro Dyzajn market připraví speciální semi-akustický set, ve kterém zazní písně nové i starší nahrávky doplněné několika bonusy.

Můžete si zde prohlédnout a zakoupit plátěné obaly na tablety a notebooky Mad Max, kartónové dekorace a hračky UNLIMITED DESIGN, minimalistické a praktické doplňky do domácnosti VJEM, papírové sešity a další papírové zboží formace, dekorační psací tabule TABU a papírnictví „z druhé ruky“ REFORMÁT.

Nevíte, co si představit pod pojmem „příroda zalitá v porcelánu“? Tak se zajděte kochat k Atropa Porcelán. Pro vyznavače skateboardingu budou k mání kabelky a tašky, které jsou vyrobeny právě ze starých skateboardových desek Woodbags. Pokud máte raději střídmější, ale přesto nápadité kabelky, tak můžete vyrazit k Popular.

Dalším netradičním materiálem je beton, ze kterého tvoří krásné šperky Holcim Art. Všechny romantické duše zaplesají nad stánkem květinářství Papavera, kde budou ke koupi přírodní květinové vazby, věnce a jiné luční kvítí.

V MOSAIC HOUSE na vás budou čekat hravé kabelky CattyClairys, barevné šperky cvok, filcové brože takitak a různé papírenské a jiné zboží s nádechem dob minulých od Koláže a retrokoláže.

V Era světě si nezapomeňte prohlédnout trička, která vznikají za pomoci slunečních paprsků od AntropoGallery, dekorace na zeď ze starých vinylových desek I1CO, originální notesy, sešity a diáře od Les Notes a pro rodiny s dětmi nápadité oblečení od Klarabara či toSauer. A pro úplně nejmenší parádnice doplňky od Loopita, která vytváří i netradiční závěsy nad postýlku vaší malé ratolesti.

Celý Design Market bude provázet bohatý doprovodný program pro male i velké.
Je již tradicí, že dopoledne patří těm nejmenším divákům a v sobotu pro ně tedy bude od 11:00přichystáno divadélko Buchty a Loutky s pohádkou Zlatá husa.

Od 12:30 do 13:00 se můžete podívat na dvě módní přehlídky a to konkrétně romantické šaty od Lusindy, které budou doplněny květinovými čelenkami Magaela, posléze se na molo vydají modelky v šatech Zlatá padesátá společně s kabelkami Kertag.

Od 13:30 můžete shlédnout celkem tři módní přehlídky. První bude v podání obchůdku Kuráž, která vám ukáže, že díky značce LULL můžete být chic i doma během lenošení. Jako předposlední se ukáže dámská móda DAYA, která se po letech vrací zpátky mezi nás! Dayiny modelky s kabelkami BODLINE doprovodí švarní muži v oblečení Loram.

Na konci přehlídkových bloků se můžete těšit na něco nevídaného... Dyzajn market se totiž spojil s 15 tvůrci a společně vytvořili limitovanou kolekci Dyzajn market Dyzajn, která se ponese v černo – bílé a limetkové kombinaci a vše si budete moci prohlédnout během samostatné módní přehlídky i na stánku během celého dne. Velký dík patří týmu latkypodlevas.cz, který nám připravil naše designové látky.

Všechny modelky budou nalíčeny Make-up Institute Prague a načesány salonem Franck Provost.

Během odpoledne od 16:30 si budete moci vychutnat koncert Lukáše Vávry alias M a y e n.

Pokud máte dobrodružnou, soutěživou povahu a chcete si odnést dyzajnovou odměnu, není nic jednoduššího, než se zaregistrovat u Rekol a jedno z kol si zdarma vypůjčit (platí i pro ty, kteří již u Rekol zaregistrovaní jsou) a objet na něm všechna tři místa konání Dyzajn marketu. Na každém místě dostanete razítko do letáčku od jednoho z našich organizátorů. Poslední razítko získáte na našem INFO stanu, kde si také budete moci vyzvednout výhru.

V případě, že kolo již vlastníte a máte s ním nějaký problém, chlapci vám rádi pomohou váš bicykl opravit přímo na Piazzetě. Pomohou vám s registrací do aplikace Rekola a představí vám svůj projekt.

OBČERSTVENÍ
Tradičně si můžete pochutnat na kvalitním jídle a pití ve stánku Café Jericho, nebo na sladkých i slaných palačinkách Galetka. V případě, že budete mít chuť na něco italského, doporučujeme stánek Wine&Food Market. Pokud budete chtít něco ryze českého, stavte se u stánku Z vesniček a měst, který nabídne občerstvení z tuzemských farmářských potravin.

Došla energie? Tak hurá pro kávu do La Genovese VinCaffé. Ke kávě to chce něco sladkého, že? Mlsná Káča či PetriSimo se o to postarají. Pro čokoholiky budou nachystány ručně vyráběné čokolády Chocomaze a pralinky ČO-XO. K létu prostě patří zmrzlina. A my nabídneme tu nejlepší – Angelato.

PODPORUJEME
Na letním Dyzajn marketu podpoříme celkem tři dobročinné organizace. U stánku Kokoza si budete moci pořídit sazeničky a oživit tak svou zahradu či balkon. Koupí sazenic pomůžete jak seniorům, ale také životnímu prostředí.
Domov seniorů CENTRIN (v MOSAIC HOUSE) podpoříte třeba koupí s láskou vyráběného pampeliškového sirupu.
Dobročinný obchod Cesta domů je obchod benefiční, jehož výtěžek jde na provoz domácího hospice, který zajišťuje důstojnou péči o umírající v posledních dnech a jejich blízké tak, aby je mohli strávit doma.

„Pojďte s námi oslavit letní slunovrat na Piazzetě, v MOSAIC HOUSE a v Era světě. Užijte si sobotu, nakupte si originální výrobky, které jinde nenajdete, prohlédněte si naší limitovanou kolekci Dyzajn market Dyzajn, dobře se najezte a svezte se na kole. Zkrátka a dobře vstupte do léta s dyzajnem!“ říká Terezie Tunková, hlavní organizátorka akce.

Vstup zdarma
Bezbariérový přístup
Děti, psi a kola vítáni

Zdroj: dyzajnmarket.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram