Proč nepoužívat suchý šampón na vlasy?

Proč nepoužívat suchý šampón na vlasy?

Přemýšlela jste někdy nad tím, že tolik oblíbený suchý šampón na vlasy může vaší hřívě spíše škodit? 

Možná patříte k ženám, které bez suchého šampónu nemohou žít. Dokonce jsou mezi námi takové, které si daleko více užívají své vlasy po jeho použití, než když jsou čerstvě umyté. Jenže realita nám naznačuje, že našim vlasům do jisté míry může používání suchého šampónu škodit. Bod číslo jedna - mohou vám více vypadávat vlasy. Odůvodnění je prosté. Suchý šampón ucpává vlasovou pokožku, ta nemůže dýchat a neprodukuje nové vlasy. Zároveň může suchý šampón zapříčinit také zvýšenou lámavost vlasů. Opět je to tím, že látky v něm obsažené sice skvěle absorbují přebytečnou mastnotu, ale zároveň vlasy zatěžují, takže se pak snadněji lámou. Vyvarovat se tomu ovšem lze. Třeba tak, že nebudete používat benefity suchého šampónu častěji než jednou za týden.

Dalším mínusem, mnohými milovaných produktů, je celkové poškozování vlasů. Při hojném používání vaše vlasy ztrácejí lesk a přirozenou vitalitu, což jistě není žádoucí pro žádnou ženu. A to nejen dočasně po nastříkání, ale časem se vlasy přestanou lesknout celkově, a budete muset dlouho pracovat na tom, abyste jejich přirozené vlastnosti probudila zpátky. 

Suché šampóny mají dozajista mnoho výhod pro zaneprázdněné nebo lenivější z nás, ale berte na vědomí i jejich zápory. Možná totiž dokážou převážit i všechna pozitiva...

byrdie.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram