Procházka v oblacích na přehlídce JW Anderson

Procházka v oblacích na přehlídce JW Anderson

Představivost a fantazie návrháři JW Andersonovi nechybí. Jeho modelky měly vypadat jako by chodily v oblacích.

Jiná realita

Hra s objemem, materiály a tvary by se dala popsat celá podzimní kolekce od anglické značky JW Anderson. Hlavní myšlenkou bylo vytrhnout ženy z každodenní rutiny a vzít je na výlet do vysněného místa, kde se chodí po oblacích. Inspiraci čerpal návrhář a kreativní ředitel JW Anderson ze snů. Jeho modelky byly oblečeny do nadrozměrných kabátů, extrémně objemných šatů a předlouhých rukávů u svetrů a nohavic u kalhot. Vše bylo jiné, větší a krásnější. Chlupatý bílý koberec na mole představoval mraky, oblaka a svou měkkostí vyvolával pocit lehkosti. Helmy měly dodat modelkám jistotu, kdyby náhodou z oblaků spadly.

Barvy versus neutrální tóny

Barevné kreace stály oproti neutrálním barvám. Paleta světlých odstínů na šatech vynikla svými střihy alá přestřižený balón. Výrazné barvy na šatech byly žensky upnuté a zvýrazňovaly křivky. Nejdůležitějším doplňkem byl pásek. Většinou široký a černý. Obrovské zlaté náhrdelníky působily teatrálně až karikaturisticky. Jednalo se ale o sen, takže se dá pochopit návrhářova nadsázka a únik z reality.

Hybridní svršky a extravagantní proporce šatů

Extravagantní šaty s promyšleným zauzlováním nebo spletením, obtočením či nečekaným přestřižením byly výsledkem představivosti návrháře. Nic neodpovídalo normám. Celou kolekcí se prolínaly kalhoty pánského střihu, které návrhář stylizoval na denní nošení se svetry a na večer s jemnými dlouhými tunikami svůdně omotanými kolem těla. Svrchníky byly vrcholovým dílem návrháře. Futuristické propojení kápí a kabátů působilo moderně, odlehčeně a sofistikovaně. Anderson dodal celé kolekci souvislost a jednotlivé oděvy ladily s celkovou myšlenkou.

Zdroj; vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram