Projděte se zimní Rajskou zahradou s Givenchy

Projděte se zimní Rajskou zahradou s Givenchy

Nápadité konstrukce květinových šatů a vynalézavá krejčovina vás jistě osloví. Představte si úžasně pestrou flóru zahrady Eden a nadcházející noc v ní. 

Květiny a krejčovská pečlivost

Waight Keller je návrhářkou u Givenchy teprve rok a půl. Opět však dokázala, že je kreativní ženou na správném místě. Její inspirace pramenila z nadpozemské zahrady Eden neboli Rajské zahrady. Tentokrát jde o podzimní a zimní období, takže modely byly složené z kabátů, bund, sak, ale i šatů vhodných do chladnějšího počasí. Návrhářka si pohrávala s objemem v oblasti ramenou, korzetovými šaty a topy, klasicky střiženými kabáty pro ženy i muže a květinovými motivy.

Noc i den v Rajské zahradě

Tak jako neskutečně pestrá flóra v rajské zahradě, tak byl i potisk na plisovaných šatech. Ty byly nápaditě a pečlivě vykonstruovány tak, že okolo krku, lemů rukávů nebo spodním lemu byly nařaseny jako okvětní lístky. Lehká látka držela pomocí rybářských vlasců. Drobné kvítky v rozmanitých barvách se prolínaly celou kolekcí. Oproti nim stály tmavé odstíny ponurých nocí. Jako když padne na rajskou zahradu tma. Temnota byla zachycena pomocí krejčovsky dokonalých kabátů, obleků, šatů a kalhot v tmavých barvách. Občas prosvícena výrazným odstínem na šatech, kde hrály významnou roli korzety. Příležitostná tmavá kůže celoplošně aplikovaná na modely oponovala něžným květinovým vzorům. 

Prošívané objemy

Keller se zaměřila v mužské módě na siluetu 40. let a uvolněnou, zapadlou až zakrnělou část ramen. Dokonalé šití bylo zvýrazněno a dáno na obdiv díky obnaženým stehům. Zajímavé bylo i pojetí objemu rukávů u žen, kde se nejednalo o 3D efekt, ale o 2D siluetu. Návrhářka sešila a prošila objemné rukávy. Prošívání bylo důležitým způsobem zpracování modelů a bylo v případě Givenchy dotaženo k dokonalosti. Pečlivost na večerních šatech v podobě střídmě aplikovaných krystalů byla taktéž obdivuhodná. 

Zdroj; vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram