První kolekce značky Oscar de la Renta s rukopisem Petera Coppinga

První kolekce značky Oscar de la Renta s rukopisem Petera Coppinga

Peter Copping nám představuje první kolekci pod značkou Oscar de la Renta. Je bohatá, pečlivě propracovaná, ale přesto o něco jiná. 

Jen chvíli na to, co byl Peter Copping jmenován do své funkce, zakladatel značky Oscar de la Renta zemřel. A tak bohužel nebylo možné, aby někdy na nové kolekci pracovali bok po boku. Samotného Coppinga to velice mrzí. Na módní přehlídce nechal lidem papírový vzkaz se slovy: " Jsem nesmírně pyšný na to, že právě já jsem byl jmenován kreativním ředitelem značky Oscar de la Renta. Bohužel se ale realita nevyvíjela podle našich plánů a tak mi nikdy nebylo umožněno, abych pracoval společně s Oscarem a toho opravdu hluboce lituji."

Nové kolekce pro podzim a zimu roku 2015-2016 se tak Copping musel ujmout sám a nečekal ho vůbec snadný úkol. Záleží jen na něm, zda dokáže co nejživěji uchovat památku na samotného návrháře a ponese svou práci v duchu této značky i nadále. Na zhotovení kolekce měl nový kreativní ředitel o dost méně času než býval zvyklý - pouhé 3 měsíce. Přesto odvedl dobrou práci. Jeho kolekce obsahuje prvky, které používal sám de la Renta, například vzory s geometrickým nádechem, jakými jsou třeba proužky nebo kostka. 

Rozhodně se ale nedá říci, že by se v nové kolekci Copping vracel do minulosti a opakoval něco starého. Do večerních rób přidal trochu mladistvého vzhledu a vybral i krásné zářivé barvy. Zaměřil se na roláky a skládané límečky. Rozhodně se nebál kožešiny a jejich barevných úprav. To jsou ale prvky, které přidal nově. Všichni především očekávali, jak se popere s klasickými prvky Oscara. Typických večerních rób plných krajek ubylo. Krajky tu byly vlastně zastoupeny poskromnu. Kolekce je jednoznačně více moderní a ženský nádech a pořádná porce elegance, jak jsme byli zvyklí, chybí. I přes to všechno kolekce nasvědčuje, že jsme byli svědky slibného začátku... 

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram