Punkové cvočky, 50. léta, pastelové odstíny i oblíbená vínová - hlavní trendy pro letošní podzim

Punkové cvočky, 50. léta, pastelové odstíny i oblíbená vínová - hlavní trendy pro letošní podzim

Některé zůstávají, jiné se objevují nově. Ať už je máte ráda nebo ne, představujeme vám základní módní trendy, které vládnou letošnímu podzimu a zimě. 

 

Dámská móda se ráda inspiruje tvrdými původně ryze mužskými trendy. Letos tomu nebude jinak a na hlavní scéně z předchozích sezón zůstávají punkové cvočky, řetězy, černo-bílé potisky a to v kombinaci s kůží, džínovinou nebo s jemnou krajkou

 

Dalším jednoduchým trendem, který letošní podzim jednoznačně hraje prim, je kostka - ať už ji budete mít na kabátě, kalhotech nebo na klasické košili. Skvěle se kombinuje s kůží a džínovinou. Můžete si k ní obout tenisky i nízké kozačky. Kostka je totiž nositelná na desítky způsobů!

 

Více než jasná je inspirace 50. léty a jejich ikonou Audrey Hepburn. To znamená vysokou ženskost, zvýraznění pasu, Áčkové sukně a jednoduché střihy. Nebojte se tedy ani puntíkatých potisků, vzorů květin či oblíbených high-waisted kalhot. 

 

Stejně jako minulou zimní sezónu a stejně jako letošní léto se drží na vrcholu trend výrazné Statement bižuterie. Lze jí výborně kombinovat s ostatními představenými trendy, vypadá dobře jak k romantickým šatům, tak ke kožené bundě. 

 

Více než kdy jindy je aktuálním podzimním a zimním trendem vzájemné kombinovaní jednotlivých vzorů. Inpsiraci na to hledejte třeba u značky Missoni. Pokud ale kombinování není váš šálek, vsaďte alespoň na jeden výrazný potisk! 

 

Tepláky do města? Ano! Běžecké boty k šatům? Ano! Pro někoho možná neslučitelné, pro jiné obrovská vášeň. I kombinování elegantních a sportovních kousků přetrvává do další sezóny. Kombinují se barevné boty k formálním košilím a sporotvní materiály s kůži a podpatky. Outfity dříve do tělocvičny se dnes nosí do města!

 

A zapomenout byste neměla ani na trendy v barevné paletě. Světem milovaná vínová zůstává, ale khaki začíná nahrazovat smaragdová. Z velké části se ale těmto tmavým a tlumeným tónům můžeme vyhnout, protože oblibu si získávají pastelové tóny a to i na zimu! Třeba to znamená konec šedi v českých ulicích...

Zdroj: pinterest.com
vogue.it
fashionising.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram