Putovní foťák pomalu končí svou cestu. Může být i Váš!

Putovní foťák pomalu končí svou cestu. Může být i Váš!

Projekt, do kterého se pustil (pro nás talentovaný) Fotograf bez talentu je u svého konce. 31. 1. 2017 najde svého posledního majitele.

V září jsme s Fotografem bez talentu publikovali rozhovor, ve kterém jste se mohli dozvědět více o tomto „tajemném“ umělci. Navíc jsme se ale mohli všichni dozvědět o jedinečném projektu, který autor spustil. Jmenuje se „Putovní foťák“.

Když se totiž Fotograf bez talentu rozhodoval, co udělat s jedním ze svých foťáků, napadla ho originální myšlenka. Vypustit foťák do oběhu mezi lidi. Výsledkem mělo být to, že se za rok foťák vrátí, autor si tak bude moct prohlédnout roční historii včetně několika fotografií a dále s ním naložit, jak uzná za vhodné. K dokonalosti celý nápad přivedli právě samotní lidé. Nakonec totiž foťák „oběhnul“ 13 majitelů, kteří s ním vytvořili mnoho úžasných snímků a nyní je projekt u svého konce.

Na facebookové stránce Fotografa bez talentu můžete najít aukci, kde se fotoaparát Nikon D7000 s objektivem Tokina 20-40mm f:2,8 a Nikon 50mm f:1,8 draží. Součástí je i nabíječka a baterie. Aukce končí k poslednímu lednu a aktuální nejvyšší nabídka je 15 tisíc korun. K foťáku navíc dostanete 5 autorských fotografií ve velikosti A4 s podpisem a nezaměnitelný příběh, kterým si fotoaparát prošel.

Výtěžek pak autor věnuje Armádě Spásy do jejich projektu „Nocleženky“. Přihazovat by se v aukci mělo po stokorunách, jelikož každá stovka znamená jednu noc v teple s jídlem pro lidi bez domova. Dlouho nás žádný projekt neoslovil tak jako právě Putovní foťák. Držíme pěsti a věříme, že autor brzy přijde s dalším skvělým nápadem na jedinečný projekt.

beztalentu.cz

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram