Ralph Lauren se svou jarní kolekcí 2016 pluje s námořníky na jedné lodi

Ralph Lauren se svou jarní kolekcí 2016 pluje s námořníky na jedné lodi

Jarní kolekce v duchu námořnického stylu nám učarovala. Není příliš komplikovaná, zato má náboj. A ještě aby ne! Pochází z prostředí tvrdých a odolných mužů, co žijí na moři.

Kolekce založená na trikolóře - tmavě modrá, neposkvrněná bílá a zářivě červená není sice žádnou novinkou, ale i tak nás dokázala zaujmout. Menší obměnu zaznamenal červený odstín, kterému bylo ubráno na sytosti a byla do něj přimíchána špetka oranžové. A abychom se v záplavě těchto třech tónů neztráceli, byl nám hozen záchranný kruh v podobě hořčicově žluté. Především na kožených sáčkách, bundách i na bomber jacket či kraťasech byla vhodným zpestřením. 

Do námořnické tématiky zapadal vzor proužků, který se v kolekci Ralpha Laurena objevil v několika variacích. Ovšem značka nezůstala jen u klasiky, která je takovou pevnou kotvou, když nevíte, kam kolekci mířit, ale pustila se i do neznámých vod. Zajímavě zapůsobil overal z materiálu s metalickým finishem, který byl v kolekci naprosto osamocený a jedinečný jak svým střihem, materiálem i stylem. Oko diváka zaujaly šaty a kabát s geometrickým potiskem. Jednalo se o kousky, které jsou sice vysoce originální, ale zároveň nositelné. A to je to, čeho si je na high-end módě třeba cenit. A k čemu se v dnešní době také většina značek uchyluje v případě potřeby, ke stálému kurzu (ve své tvorbě) a pevné kotvě (návrat k tradicím). 

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram