Resort 2016 Donna Karan v lehkém oparu Číny

Resort 2016 Donna Karan v lehkém oparu Číny

I Donna Karan se inspirovala populární Čínou, a přestože použila její typické znaky, kolekci to nijak nesvázalo. Zůstala unikátní a uvolněná. 

Základem kolekce byly široké nohavice kalhot, volné rukávy a sumární oversized pojetí všech modelů. Ať už kalhoty či sukně končily u kotníků nebo pod koleny, střihově zůstávaly vždy stejné. Donna Karan se držela jednotného modelu, což v její kolekci znamenalo široké střihy spodních i vrchních dílů. Povětšinou návrháři hrají spíše s kontrasty a využívají obepnutého spodního dílu v kombinaci s volným vrškem nebo tmavé barvy se světlým odstínem. Donna Karan tak svou kolekcí zdařile odbočila ze zajetých kolejích módního průmyslu.

U jednolitosti zůstala i co se týká barevné palety. Pro většinu modelů si vystačila s bílou, smetanovou a velice světlými nude odstíny. V modelech je navzájem propojovala a výsledkem byl efekt minimalistického stylu. Do druhé části kolekce ale přeci jen vnesla trochu oživení společně s kapkou purpurové a starorůžové. Ovšem ani ty se nedočkaly vzájemného střetnutí v jednom modelu. Zůstaly každá osamocená. Společně s výraznějšími odstíny se na scénu dostaly i večerní róby - střihově opět velice precizně propracované. Mimochodem... přesně tak, aby navenek působily nedbale. Povedlo se.

Zdroj: style.com 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram