Resort Thom Browne 2018 jako divadelní stafáž

Resort Thom Browne 2018 jako divadelní stafáž

Thom Browne jednoduše ví, jak vybočit z davu. Neobvyklé podívané dosáhl i v Resort kolekci 2018.

Pamatujete na Pre-Fall 2017 Thom Browne? Pokud ne, rádi připomeneme. Návrhář pojal módu jako umění, oblečení nechal nafotit na figurínách místo modelek a tak precizně své modely zpracoval, že na dálku nebylo poznat, že se outfit na první pohled ze šatů, saka a motýlka sestává jen z jednoho kusu látky. Podobné prvky najdeme i v Resortu 2018, a byť už modely nafotila značka na reálných modelkách, ty působily naprosto strnule a odosobněle.

A stejně jako v Pre-Fall kolekci, i Resortu dominuje návrhářova perfektní znalost materiálů a střihu. Právě materiály byly i tentokrát hlavní dějovou linií celé kolekce. A jak už jsme naznačili výše, atmosféru podtrhly modelky naaranžované jako figuríny ve výloze, hledící do objektivu fotoaparátu bez výrazu v obličeji a se strnulým tělem. Thom Browne otevřel kolekci s šedými kostýmky v nejrůznějších alternacích a v polovině přešel k vířivosti komplementárních barev jako je zelená, modrá a žlutá. 

Pak jakoby se znovu zklidnil a kolekci končil s precizní krejčovskou prací na modelech v námořnických barvách a černo-bílé kostce. Všimnout jsme si mohli kalhot střižených nad kotníky, pečlivě lemovaných klop sak i signifikantních kravat a motýlků pro ženy. A aby onoho divadelního pojetí nebylo málo, sem tam se objevil červený jezevčík jako kabelka. 

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram