dnes je 21.11.2019 a svátek má Albert

Restaurace, která zkvalitní a obohatí váš život i díky vegetariánskému menu, sídlí v Praze

Přidat na Seznam.cz
​Nemohli jsem odmítnout pozvání do pražské restaurace FoodLab na degustační vegetariánské menu. A jak to dopadlo?

Restaurace FOODLAB se na svých stránkách pyšní heslem, že si u nich užijeme jídelní senzaci ponořenou do historie a tajemství. A vlastně tohle motto přesně vystihuje naše pocity. Na jídlo jsme si zašli s Bárou Mottlovou, abychom společně načerpali energii z historického centra evropské alchymie.

Restaurace FoodLab slibovala gastronomický zážitek, a tak se také stalo

Nenašli jsme zde sice elixír věčného mládí, zato jsme objevili vegetariánskou restauraci, která má co nabídnout! FOODLAB díky svému nadhledu přesahuje hranice toho, o co se obyčejná restaurace v Česku obvykle zajímá. Zapomenuté příchutě z celého světa zde kombinují a upravují tak, aby vytvořili dokonalé recepty. Spojuje se zde nové se starým a díky tomu zde proudí spoustu pozitivní energie. Ale to, co vás asi zajímá nejvíce, je, jaký byl skutečný gastronomický zážitek, a to už vám prozradí přímo Bára Mottlová, která je velkým gurmánem. Jak Báře chutnalo?

„Když je člověk vegetarián, může se zdát, že je v restauracích dost omezený. Často tomu tak i je. Vegetariánská nabídka menu se pohybuje od smaženého sýra po smažený květák a zapečenou brokolici. Ve Foodlabu tomu tak není ani z daleka. Nejen, že si umí naprosto božsky vyhrát se zeleninovými variacemi v krásně nazdobených porcích, takže se velmi pokochá i oko, ale třeba i sýrová nabídka je naprosto božská. Takže čtyř chodové menu - polévka, předkrm, hlavní chod i desert je procházka růžovou zahradou. NEVĚŘÍTE? Vřele doporučuji zajít na gastro zážitek za velice příznivé ceny v naprosto krásném, designovém prostředí. Takže pozor Haštalská 4."

 

Mé degustační menu

•Salát z marinované červené řepy, mango, ricotta, kozí sýr a rukola
•Cizrnový hummus, marinovaná žlutá řepa, pistáciové pesto, crudité
•Quinoa s pečenou dýní, sušená rajčata, čekanka
•Crème brûlée trio

food-lab.cz/

Přidat na Seznam.cz
BARBORA MOTTLOVÁ MÓDA V KUCHYNI FOODLAB RESTAURACE VEGETARIÁN VEGETARIÁNSKÉ MENU

Související články

Recepty s dýní

3 podzimní recepty aneb V hlavní roli dýně

Podzim se nám ukazuje v plné síle. O víkendech jsme si užívali venku krásného počasí, ale s příchodem ranní jinovatky se choulíme raději v rodinném krbu domova. Zpestřete si sychravé období lahodným jídlem, které vás zahřeje. V hlavní roli dýně!

Celý článek
Móda v kuchyni

Bábovka: Tradičně netradiční moučník

Bábovka. Rychlý sladký moučník, který provoní o víkendu kuchyni hned několika domácnostem. Toto sladké pečivo je oblíbené nejen díky snadné přípravě, ale také vzhledem k mnoha variantám zpracování. Největší oblibě se však těší mramorová bábovka. Dvoubarevnost baví i nás, ale s ozvláštněným přídavkem. S cuketou!

Celý článek

Josef Kůrka a jeho plány do budoucna

I účast v neobyčejně obyčejné soutěži Muž roku může změnit váš život. Stejně tak se to stalo Josefovi Kůrkovi, který od té doby ušel velký kus cesty. Zeptali jsme se ho na jeho práci, soukromý život i na to, jak se udržuje v kondici.

Celý článek

Křest klipu herečky a zpěvačky Báry Mottlové - Udělej mi to

Konečně se fanoušci a příznivci Báry Mottlové dočkali. Půvabná herečka, zpěvačka a moderátorka slavnostně pokřtila svůj první videoklip. Nechyběl Muž roku Josef Kůrka, Zdeněk Troška a mnoho dalších. 

Celý článek

Kristina Nemčková - rozhovor o úspěšné kuchařce i o módě

Kristina Nemčková nám utkvěla v paměti především jako vítězka populárního pořadu MasterChef. V jejím věku šlo o nevídaný úspěch a my jsme její kariéru začali se zájmem pozorovat. A teď jsme nadšeni z její skvělé kuchařky #UPGRADE.

Celý článek

Nové stolování od značky Dior ocení zejména lidé ve znamení Panny

Letní kolekce kreativní návrhářky Dior Maison, Cordelie de Castellane představuje několik stolovacích prvků, které ocení zejména lidé ve znamení Panny.

Celý článek

INSPIRACE: 11 podzimních svatebních dortů, které byste měli vidět

Nebudeme si nic nalhávat, netradiční svatební dorty nás upřímně baví! A cukráři a umělci, kteří je tvoří jsou v pravém slova smyslu designéry. Které byste si neměli na podzim 2019 nechat ujít?

Celý článek

Vyhrajte lístek na Colours of Ostrava s Tsampou ProTibet!!!

Pochutnat si – udržovat linii – nehladovět. A ještě tím pomáhat na druhé straně světa! Připadá Vám to nemožné? Vyzkoušejte tsampu – tradiční tibetské jídlo, které k nám přináší nezisková organizace MOST ProTibet. Vymyslete svůj vlastní recept a vyhrajte lístek na Colours of Ostrava!

Celý článek