Retro natáčky z padesátých let jsou zpět

Retro natáčky z padesátých let jsou zpět

Jestliže si s natáčkami Spoolies nevíte rady, zeptejte se své maminky nebo babičky, jistě vám rády poradí…

V rozmezí let 1950 až 1960 bylo omezeno možností, a to zejména ve světě krásy. Proto domácí plastové natáčky byly tím hlavním, co vám mohlo dopřát hlavu plnou kudrnatých vlasů. Osvědčenou metodou jak dosáhnout vln bylo použití horkých natáček a to ještě bez chemického stylingu. V následujících desetiletích se rozkvět ve vlasových doplňcích hodně rozvinul a tak i spoustu alternativ zaniklo a jiné vznikaly.

V roce 2003 přišla podnikatelka Jeanne James s koupí ochranné známky s úmyslem oživit značku. James pracovala roky na modernizaci designu natáček Spoolies, aby je mohla v 21. století přivést zpět. Cíl se stal skutečností a nyní mohou ženy zavzpomínat a využít natáčky, které byly tehdy opravdu velkým trendem. Vloggerky navíc zaplavují youtube pozitivními reakcemi, takže si slávu nejspíš zaslouží právoplatně.

Původně byly natáčky Spoolies vyrobeny z gumy, dnes jsou ze silikonu, který je tepelně odolný a pružnější. Můžete v nich i pohodlně spát, nebo si nastavit styl natáčení, který si přejete. Chcete-li tedy krásné lokny, stačí když pramen vlasů omotáte kolem natáčky, přehnete horní díl, který vlasy drží a máte hotovo. Podle toho, kolik vlasů zvolíte na jednu natáčku, budete mít různě vlnité kadeře.

spoolies.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram