Rihanna představila první kousky z nové kolekce módní značky Fenty

Rihanna představila první kousky z nové kolekce módní značky Fenty

Na Rihannu již dávno není pohlíženo jako na pouhou zpěvačku. Po úspěšných spolupracích se značkami Puma či Manolo Blahnik se rozhodla založit si vlastní oděvní značku s názvem Fenty. V květnu tohoto roku představila úplně první ucelenou kolekci.

Zpěvačka a dnes i návrhářka Rihanna si po úspěšné značce spodního prádla Savage X Fenty a kosmetické značce Fenty Beauty založila luxusní oděvní brand Fenty. Právě ta patří pod Moët Hennessy Louis Vuitton (zkráceně LVMH) - francouzský koncept, jež má pod sebou značky jako Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi či Sephora. Rihanna se stala oficiálně první afroameričankou, která stojí v čele francouzského módního domu.

Cítím se požehnaná a šťastná, že mohu být na této pozici a že mám příležitost vytvořit něco od nuly,” řekla. Její debutová kolekce byla prezentována v Paříži a skládala se převážně ze streetwearových kousků, jaké nosí i ona sama. Nechyběly ani brýle, čepice a boty.

Ready-to-Wear sbírka odhalila, jakým směrem se bude módní dům Fenty ubírat. Rihanna přesně ví, co se jí líbí a promítla to do kolekce - elegantní saka se sportovními ledvinkami, přehnané siluety, volné kalhoty v barvách hnědé, bílé či starorůžové nebo japonská džínovina. Inspirací jí byla místa, ve kterých dlouho žila, takže nechyběl Barbados, místo, kde se narodila, ale ani Londýn, ve kterém nějakou dobu bydlela. Rihanna prozradila, že má ráda technickou stránku výroby oděvů. „Ráda si hraju s různými texturami, tkaninami, barvami a střihy,” dodala. Uvidíme, jaké budou další kolekce ale již nyní je jasné, že se její značka na moderní scéně uchytí.

Fashionista.com, TeenVogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram