Roberto Cavalli se v podzimní kolekci vrací ke kořenům

Roberto Cavalli se v podzimní kolekci vrací ke kořenům

Kreativnímu řediteli Paulu Surridge se v nové kolekci módního domu Roberto Cavalli podařilo najít rovnováhu mezi silným dědictvím značky a jeho osobní vizí. Výsledkem je moderní kolekce, která nadchne kreativitou i barevnou paletou. 

Jsou to již téměř dva roky, co se stal novým kreativním ředitelem módního domu Roberto Cavalli tehdy třiačtyřicetiletý Paul Surridge. Předtím téměř celou svou profesní kariéru pracoval pouze na mužských kolekcích a když dostal v roce 2017 nabídku stát se kreativcem u milánské značky Roberto Cavalli, neskrýval nadšení. Zdá se, že Surridge našel vlastní vizi, kterou chytře spojil se silnými historickými kódy módního domu. Tento tah se mu vyplatil, jelikož kolekci chválili nejen diváci, ale také módní kritici.

Ačkoliv v kolekci byly nejdominantnější ženské oděvy, Surridge se rozhodl potěšit i mužskou část publika a vytvořil rovněž pánské oděvy. Lehké materiály v podobě hedvábných sukní a šatů vypadaly nádherně, stejně jako barevné obleky a vysoké kozačky. Extravagantní doplňky ustoupily v této kolekci do ústraní a mohli jsme vidět především decentní přívěsky, pásky, řetízky a několik malých elegantních ledvinek a psaníček do ruky. 

Barevná paleta přehlídky byla vskutku široká. Na samém začátku se objevila kombinace žluté, modré, opálově zelené, černé a bílé. To se vzápětí změnilo a další modelky a modelové prezentovali vínové, fialové, modré, šedé a bílé kombinace. Poté nastoupila změť béžových, bílých, růžových a krémových outfitů. Elegantní a nadčasové zároveň. Kromě toho nás návrhář obdařil divokými a surrealistickými motivy, které na jednotlivých tunikách, úpnutých šatech, kabátech a plisovaných sukních vypadaly zkrátka famózně.

WWD.com, Vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram