Romantická kolekce Brock Collection na NYFW ukázala, že láska nemusí být jen „růžová"

Romantická kolekce Brock Collection na NYFW ukázala, že láska nemusí být jen „růžová"

Značka Brock Collection je typická svými romantickými představami. Letošní přehlídka podzimní kolekce ready-to-wear v New Yorku nebyla jiná. Přesto sem však návrháři přidali pár překvapení, která se vám budou líbit.

Talentovaní mladí návrháři

Jsou mladí a talentovaní. Značku Brock Collection budovali prakticky od píky. Řeč je o sourozencích Brockových – Lauře a Kristopherovi. Značku založili v roce 2014 a jejich modely jsou podle jejich vyjádření určeny pro ženy, které nezanevřely na romantické představy o módě, které jim však dodá sebevědomí do tvrdého světa businessu. Letošní přehlídka podzimní kolekce ready-to-wear, kterou návrháři přivedli na molo newyorského týdne módy, jako by přímo slovo od slova splnila toto předsevzetí značky.

Jiné modely, stejná koncepce

„Pro každé období vytváříme spousty romantických večerních looků, ale letos jsme chtěli vytvořit více jednotlivých kousků – saka, svetry a sukně tak, aby je ženy mohly nosit každý den," uvedla pro server WWD Laura Vassar Brocková. Na přehlídce defilovala řada známých jmen z módního průmyslu, Madeline Brewer, Haley Bennett, Rainey Qualley či Lindsay Ellingson.

Blíží se Valentýn

Romantické téma bylo navíc více než příhodné díky blížícímu se svátku zamilovaných - sv. Valentýn. Je však nutno přiznat, že dnes již většina značek neumí vytvořit romantickou kolekci o lásce, aniž by kýčovitě podlehla designu srdíček a rtěnkových obrysů rtů. V kolekci Brock Collection se sice tento design také objevil, ale bylo vidět, že se návrháři snaží valentýnským klišé vyhnout a situovat modely do konzervativnějšího stylu.

Brokát i hedvábí

Podařilo se jim to i díky materiálu. Brokátem prošívané šaty a úzce střižená saka, často doplněna páskem, byly první částí přehlídky. Originalitu modelů doplňovaly i kožené vysoké boty, které byly zajímavým zpestřením oproti klasickým vysokým podpatkům. Právě díky nim se možná model více a více přibližoval účelu klasického každodenního nošení.

Vrstvené sukně i romanticky nabírané rukávy

Další částí přehlídky byly delší šaty, situovány do černé a bílé barvy. Na ně připadl úkol romantického vzezření, jehož docílili návrháři nabíranými rukávy, vrstvenými sukněmi a vypasovanými boky, které také často doplňoval černý pásek. Na konci kolekce se přítomní dočkali klasických valentýnských vzorů na průhledných bílých šatech s vrstvenou sukní, páskem a nabíranými rukávy.

Vogue; WWD; brock-collection.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram