Romantický příběh jako inspirace pro vznik jarní kolekce Jany Minaříkové

Romantický příběh jako inspirace pro vznik jarní kolekce Jany Minaříkové

Nový Fashion shake v La Gallery Novesta zahájil prodej oděvní kolekce Jany Minaříkové a představil nové šperky designerky Libky Safr. Oděvní kolekce Jany Minaříkové nese název "Ráno s tebou".

Fashion shake je již zavedeným formátem a jeho úkolem je slavnostní zahájení prodeje nových kolekcí od českých designerů v La Gallery Novesta. Tentokrát to byla kolekce Jany Minaříkové a Libky Safr.

 

               

Oděvní kolekce Jany Minaříkové nazvaná "Ráno s tebou", je inspirována ranním probuzením ženy vedle muže a nese v sobě syntézu mezi nočním a spodním dámským prádlem a pánskou módou. 

Nejlépe lze inspiraci pochopit přímo slovy návrhářky:
„Ona se ráno probudí dřív. Prochází bytem a nachází jednotlivé kusy jeho oblečení. Má výbornou náladu, hraje si. Zkouší si, jak jí pánské kousky sluší a jak se v nich cítí. Jsou jí trochu větší, a tak si sako přepásá, vyhrne rukávy u košile a vestu si zkusí obléci zadním dílem dopředu. Z mužského oblečení se tak rychle stává ženské.“

Není to hezký příběh? Stejně tak okouzlující jsou modely, ve kterých se mísí detaily klasické pánské krejčoviny a naopak velmi ženské jemné krajky.

Jana Minaříková nás v rámci Fashion shake také seznámila s novým projektem, v jehož rámci může kdokoliv finančně podpořit její tvorbu. Její nová kolekce má být totiž ušita z velmi praktického a krásného materiálu, jehož minimální odběr je ale pro její finanční možnosti příliš velký.

Formou crowdfundingu, což je moderní podoba kolektivního financování, může jakýkoliv milovník českého designu podpořit vznik nové kolekce. A to konkrétně na tomto odkaze https://www.startovac.cz/projekty/jana-minarikova/.

Libka Safr je proslulá především jako modistka. Tváří její kolekce klobouků byla v minulosti například zpěvačka Lucie Vondráčková.

V La Gallery Novesta však tentokrát představila neotřelé šperky. Jejich hlavním motivem je ptačí lebka z českého porcelánu, kterou doplňují perly, vše je zasazeno ve zlatě a vše je ručně vyráběné. Designerka si tímto počinem prý splnila svůj sen.

Pevně věřím, že obě kolekce zaznamenají velký úspěch a jsem ráda, že jsem mohla být u jejich slavnostního uvedení do prodeje.

Zdroj obrázků: Jana Minaříková, fashion-map.cz, zena-in.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram