Rozhovor s Adélou Gondíkovou

Rozhovor s Adélou Gondíkovou

"Jsem zimní typ a nákupy mě nelákají," přiznala se nám populární herečka Adéla Gondíková. 

Adéla Gondíková, naše oblíbená herečka, se pustí do všeho. Mohli jsme ji vidět v televizních seriálech, v pořadech o vaření, kutilství, zahrádkaření, publicistice i v pěveckých a tanečních show. V detektivní komedii tvoří pár (nejen na jevišti) s hercem Jiřím Langmajerem v představení režiséra Petra Hrušky "Ani za milion!" v Divadle v Rytířské. V roli Jacqueliny představuje dámu z vyšší společnosti a okouzluje typickým francouzským šarmem. 

Přijali jsme pozvání na divadelní představení a při té příležitosti nám pár minut před zvednutím opony v šatně divadla svěřila, co ráda nosí a v čem se cítí komfortně.  

Necháváte se zlákat módními trendy?
Přiznávám se, že moc ne, jsem spíše taková zamrzlá. Moc ráda nosím džínsy a triko. Když si koupím košili, tak si řeknu, to bych měla nosit, to je velice šik a příjemné, ale pak si jí vezmu na sebe jen párkrát a vrátím se zpět k džínsům, triku a mikině. Košile mi potom ve skříní visí zas pěkně dlouho. Mám ale jednu košili jako body, je moc fajn. Nikde nečouhá a nevylézá, ale jestli jsem jí měla dvakrát, třikrát, je to moc. Líbí se mi i dlouhé košile, ale ty jsou zas velice nepraktické v autě, protože se vzadu muchlají. Takže mám svůj trend. Pohodlné kalhoty, pěkné triko, svetřík. 

Jak často chodíte nakupovat oblečení? Máte oblíbenou nějakou značku?
Moc nechodím. Oblečení nakupuji jen v případě, že sháním někomu dárek. Sama pro sebe na nákupy oblečení moc často nevyrážím, dlouho už jsem nebyla. Výjimkou je, když jdu s dcerou Nelinkou do kina a cestou zahlédneme něco ve vitríně, tak zaběhneme, koupíme a pokračujeme dál ve své trase. Ale musím říct, že se mi to hodně dlouho nestalo. Přijde mi, že jsou to většinou strašné hadry, které jsou zmuchlané, proto mě takové nákupy nelákají. Vlastně si vždy řeknu, vždyť vše mám a nic nepotřebuji. A jakou mám oblíbenou značku oblečení. No přiznám se, že jednu mám, ale tu si nechám pro sebe.

Preferujete kalhoty, nebo sukni?
Zásadně kalhoty, zcela zásadně kalhoty už od malička. Dnes jste mě tedy zastihla v šatech, ale to jen výjimečně, protože je krásný, teplý den. Nejraději ale chodím v džínách a někdy na sebe navléknu i šik tepláky. (smích)

Co byste si na sebe nikdy nevzala?
To jste mě zaskočila. Hm, přemýšlím, asi nějakou minisukni, nevím, něco, co je na těle strašně nepříjemné. Štiplavý materiál, silonový, co škrábe a na těle svědí. Já si těchto materiálů na jevišti v divadle užiji dost a někdy je to opravdu nepříjemné. Mám ráda svůj komfort v příjemném bavlněném triku a teplákách, dnes se dají koupit opravdu hezké.

Máte oblíbeného módního návrháře, návrhářku?
Spolupracuji s Alenou Wilson, vlastně to byla velice náhodná spolupráce, kdy mě Alena oslovila, že by mi navrhla šaty na filmový festival do Karlových Varů. Ušila mi dvoje velice krásné šaty, které byly hodně výstižné. To se mi ještě nikdy nestalo, že by někdo řekl: „Tak si řekni, jaké chceš!“ Vlastně jsem ze začátku naší spolupráce nevěděla, co vlastně chci. Módě moc nerozumím, mně se vždy šaty líbí, nebo nelíbí a je mi v nich dobře, nebo není. Jeden požadavek jsem vlastně měla, že chci všechno zahalené, ruce, nohy. Alena je velký profík, ve všem mi vyšla vstříc. Ušila mi dlouhé černé šaty, kde jsou jen síťové průramky na ramenou s dlouhými rukávy a zrovna tak je řešena i spodní část šatů. Takové odhalené, neodhalené. Byly to opravdu šaty, jaké jsem chtěla.

 

Nedávno jste byla jako modelka na módní přehlídce právě zmiňované Aleny Wilson, byla jste elegantní šik Pařížanka. Jak jste se v této roli cítila?
Vy jste tam byla? To je milé. Já jsem si tu přehlídku strašně moc užívala, moc mě to bavilo. Měla jsem na sobě modely, které se mi moc líbily, připomínaly mi šaty mojí maminky, které měla na svatbě, tehdy se nosily krajkové. Byl to úžasný večer, moc mě to bavilo, byla to zábavná role a já si jí užila na maximum. Závěrem přehlídky jsem měla šaty zlato-modré, které byly také moc pěkné.

Takže pokud vám Alena nabídne, abyste opět šla její autorskou módní přehlídku půjdete?
Šla bych, velice ráda. Pokud budu mít čas tak určitě.

Jste spíš letní, nebo zimní typ? Jaká móda vám spíše vyhovuje?
Letní je taková lehká, vzdušná a hlavně pohodlná a člověk to má hned oblečené. V zimě je to víc zahalený a to mně vyhovuje mnohem víc, protože mám bundu a svetr, do kterého se zachumlám a je mi teplo. My ženy jsme zimomřivá stvoření. Jsem zimní typ.

Ulítáváte na kabelkách, na botičkách?
Na kabelkách vůbec ne, na botičkách pssst ANO. (smích) Boty jsem si kupovala vždycky moc ráda, bohužel, v poslední době od toho upouštím. Mám pocit, že je to takový začarovaný kruh, že všechno už bylo, všechno se vrací, všechno jsem už viděla, všechno jsem měla a nic nového mě moc neoslovuje. Oblíbené mám lodičky, boty na podpatku, ale na běhání po Praze nejsou úplně praktické. Tak volím pantoflíčky, žabky.

Podíváme se i na pánskou módu, jakou preferujete?
Každý muž má svůj styl, někomu sluší manšestráky, na někom vypadají příšerně, je to o tom, co jak komu sedí. Někdo má rád obleky a vůbec mu nevadí je nosit, pro někoho je být v obleku úplně šílený stres. Ale zase manažer to má jako svoje montérky. Ale tím, že já mám oblibu v kalhotách a triku s dlouhým nebo krátkým rukávem a k tomu mikinu, tak mi to i na těch chlapech přijde přirozenější.

Mluvíte svému partnerovi do oblékání?
Nemluvím, má svůj styl a ten má odjakživa, viď? (Adéla se otáčí směrem k šatně, kde se připravuje na představení Jiří Langmajer.) 

S úsměvem máme náš kratičký rozhovor za sebou, ještě pár fotek z divadla v Rytířské a velké poděkování, že si na nás Adéla Gondíková udělala čas. Moc milé setkání. Děkuji za rozhovor.

 

Zdroj foto: Divadlo v rytířské

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram