ROZHOVOR S MODELKOU PETROU RŮŽIČKOVOU

ROZHOVOR S MODELKOU PETROU RŮŽIČKOVOU

Nedávno jsme na sociální síti FB spustili projekt „ZEPTALI JSME SE ZA VÁS“. A teď se ptáme Petry Růžičkové. Na oblíbené návrháře, kariéru a kdy se cítí jak ryba ve vodě.

Tvá nejoblíbenější módní návrhářka, návrhář?

Tuhle otázku musím s dovolením blíže specifikovat, protože záleží na tom, co přesně myslíte slovem „nejoblíbenější“. Setkala jsem se s mnoha návrháři, kteří jsou skvělí a dělají svoji práci bezchybně. V mé profesi potkávám mnoho schopných tvůrců, ale oblíbenými se stávají zejména kvůli jejich charakteru a lidskosti. Nedám dopustit na Beatu Rajskou, Mirka Bártu, Jitku Klett. Díky dlouholeté spolupráci to už není jen o pracovním vztahu - jsou skutečně velmi oblíbení, nejen pro jejich práci, kterou odvádí, ale zejména pro to, jací jsou. Co se týče oblíbenosti módní tvorby, protože osobně tyto návrháře neznám, líbí se mi dílna Petry Balvínové a Michala Kováčika. Do třetice nemohu opomenout návrháře, kteří též spadají do mé sekce oblíbených, zejména pro jejich píli a důslednost – řadí se mezi ně mladá návrhářka Iveta Paulerová, jejíž poslední kolekce The night of fame. je přesně to, co mám ráda. Mohla bych dále vyjmenovat ještě několik osobností z řad návrhářů, se kterými jsem se profesně setkala a jejichž práce se mi líbí, ale nemám ráda přílišnou nadřazenost nebo neupřímnost, se kterou vystupují. Pak se pro mě původně zajímavá tvorba stává nezajímavou.

 

Co považuješ za tvůj nejlepší kariérní úspěch?

Opět bych ráda tuto otázku specifikovala. Za úspěch mnoho lidí považuje okamžik, kdy si vydělali nejvíce peněz. U mě je to spíše zase o pocitech z hezké práce a z týmu lidí, se kterými spolupracuji. Pracovala jsem pro mnoho firem a návrhářů. Úspěchem pro mě bylo nejčastěji to, že si mě klient-návrhář-společnost zavolali podruhé, potřetí, počtvrté….podesáté - pak už jsem logicky byla okoukaná (smích). Úspěchem pro mě je např. i fakt, že jsem ke své práci v Čechách nepotřebovala žádné agentury, které by mi stály léta za zády. Není nad to, být sama svým pánem. Stojí to více úsilí, ale když si jde člověk za svým cílem, je možné vše. 

Péťo, je úžasné, že jsi svou kariéru tady v ČR zvládla bez jakékoliv agentury. Bylo to asi těžké. Nastala někdy doba, kdy sis řekla, že s modelingem praštíš?

Tento moment stoprocentně nastal, a ne jednou. Vždycky mi vadilo zdlouhavé čekání, které je spojené s velkými přehlídkami a akcemi. Mám pocit, že je to ztráta času, který by mohl člověk strávit plnohodnotněji. Ještě vzpomínám, že taková situace nastala, když jsem jako mladá modelka trávila dlouhé měsíce v zahraničí a zažívala jsem na vlastní kůži, když je s vámi zacházeno jak s "kusem hadru", který musí "držet pusu a krok". Opět jsem získávala pocit, že modeling není pro mě. Na druhou stranu se pak člověk cítí zocelenější.

Ve svém portfoliu máš uvedeno TV reklama. Přemýšlela jsi někdy nad tím, střihnout si i nějakou roli ve filmu či seriálu? Nebo už si někde hrála?

Takové role už byly a maximálně jsem si natáčení užívala. Během mé modelingové kariéry jsem si zahrála v českých seriálech a reklamách.

Moderování, organizace módních přehlídek, modeling, tzelevize, film. V jaké z těchto rolí se cítíš nejjistěji? Co tě nejvíce naplňuje?

Organizaci, přípravu a kompletní realizaci přehlídek a společenských akcí jsem chystala již mnohokrát, v této činnosti se cítím jako ryba ve vodě. S moderováním jsem se setkala pouze nárazově a ráda ho přenechám zkušenějším. Co mě nejvíce naplňuje? Je toho více, ale fajn pocit mám z dobře odvedené práce, naplňuje mě poznávání nových světových destinací, cestovatelské zážitky, dále den prožitý v přírodě s mým psem a okamžiky prožité s nejbližšími.

 

Máš raději zimu nebo léto?

Miluju vůni léta a tu bezstarostnost, kterou s sebou přináší. Ovšem není ani nad to, když je zima bílá, člověk se tzv. zavrtá do péřové bundy a prochází se po zamrzlé krajině. Ale měla-li bych si vybrat, zda budu žít u teplého moře nebo na horách, zvítězila by nejspíš první možnost :-)

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram