Rozhovor s tanečnicí Martinou Markovou

Rozhovor s tanečnicí Martinou Markovou

Každý den na svém instagramu motivuje tisíce žen. Krásná Martina Marková (27), známá také z taneční soutěže Stardance, si vyhradila čas na zodpovězení pár otázek na španělské pláži, kde tráví svou dovolenou. 

Tahle cílevědomá žena je jednou z nejúspěšnějších českých tanečnic. Má na svém kontě nespočet výher, byla součástí televizního dokumentu „Nehasit hořím!“ a nyní je i fitness trenérkou, která nikdy nenechá nikoho na holičkách. Její hodnoty jsou milovat život a sám sebe. Právě to učí ostatní. 

Na nabídku být účastníkem soutěže Stardance jste kývla po návratu ze zahraničí a poté jste už na české půdě zůstala. Co se tedy díky soutěži změnilo?

Stardance byl dobrý start. Soutěžně už jsem byla oficiálně “v důchodu”, takže jsem měla čas se nejen věnovat Stardance jako takovému, ale i tanečním svěřencům. Pořad mi pomohl po návratu do Čech především tím, že se mnoho lidí dozvědělo, že jsem zase zpět doma. Začala jsem i přednášet v jedné z největších tanečních škol v Praze. Zájem o taneční lekce se mnou najednou tím pádem rapidně vzrostl.

 

Zůčastnila byste se televizní soutěže znovu?

Na Stardance vzpomínám moc ráda, a opravdu jsem přesvědčená, že být součástí takového projektu je nenahraditelný zážitek a zkušenost. Je to ovšem také velmi časově náročné a vzhledem k tomu, že nyní vedu svou vlastní firmu a mám kolem sebe mnoho lidi a svěřenců, kteří na mě spoléhají, nebylo by to už tak snadné a musela bych mnoho práce pozastavit nebo přerušit úplně...

Říká se o vás, že jste nejkrásnější tanečnice v historii Stardance - co Vy na to?

Už jsem to myslím někde slyšela. Ano... Je to velkorysé. Určitě se v tanečním světě pohybuje mnoho nádherných žen. Proto je to také tak divácky přitažlivý sport. Nemyslím si, že mohu sama posuzovat něco takového ohledně vlastní osoby. Velice mi to lichotí a vážím si takových slov. Věřím, že co člověk, to jiné přednosti a kvality. Snažím se na sobě neustále pracovat - a to nejen po stránce vzhledu. Věřím, že člověk, který se sám se sebou dobře cítí, tak je celkově spokojenější a šťastnější... a je to z něj i cítit.

Jak se udržujete takhle krásná, sebevědomá a s božskou postavou?

Jste moc hodná. Moc děkuji za krásná slova. Každý bojujeme s nějakými nedostatky a chtěli bychom vypadat jinak, cítit se jinak... možná se třeba i chovat jinak. Věřím, že je v pořádku, necítit se úplně perfektní - jde jen o to, na věcech, které nás “trápí” soustavně pracovat. To stačí! Například já se od svých 11ti let věnuji tanci. Nikdy jsem nepatřila k nejdrobnějším. Fitness, kterému se nyní věnuji neni jen image, je to cesta. Životní styl, který jsem si s chutí zvolila. Mnoho jsem se dočetla, nastudovala, vyzkoušela a stále zkouším a dále studuji. Nikdy nepřestávám se zlepšováním sebe sama. Jsem moc ráda, že to, co mě baví, zároveň promlouvá k druhým a mohu i jim třeba pomoci a inspirovat je na jejich cestě za “lepším já”. Proto vznikla i má firma BODYHUNTERS.

Můžete ve zkratce přiblížit, co to tedy to BodyHunters vlastně je a jak to celé funguje?

Bodyhunters je cvičební program, který uživatele kompletně provede fitness tréninkem jak doma (mimo posilovnu), tak v posilovně. Uživatel získá dle svých preferencí až 6 unikátních tréninkových rozpisů týdně. Naši trenéři prostřednictvím programu vedou efektivně uživatele k jeho zvoleným cílům.

Jak trávíte svůj volný čas?

Momentálně jste mě zastihla na dovolené, kde odpočívám - jak jinak než aktivně. Pohyb mě moc baví, navíc je pak zmrzka daleko zaslouženější. Dokonce jsem tu i zhubla. Sice hodně jíme, ale i pohybu máme dost. Ráno si vždy s přítelem trochu zacvičíme na terasce, jdeme na pláž, potom si třeba půjčíme kolo nebo si jdeme zaplavat... Brzy už se ale zase vracím a čeká mě hned troje focení. Takže se odpočinutá zase moc těším na práci a milovanou Prahu.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram