Rozhýbejte se s holemi

Rozhýbejte se s holemi

Aktivní pohyb je velmi důležitou součástí našich životů, proto by neměl být opomíjen. Přitom stačí jen „obyčejná“ chůze, která prospívá zdraví a je i skvělým pomocníkem například při hubnutí.

Zaměřte se třeba na chůzi s holemi, které už zdaleka neplní pouze funkci opory a jejich role se ve sportovním odvětví již dávno neomezuje jen na zimní sporty.

Vyzkoušejte třeba chůzi s holemi, neboli Nordic Walking také přezdívaný severskou chůzí, která v sobě nese zdraví prospěšné vlastnosti. Tento poměrně mladý sport zlepšuje okysličování organizmu, srdeční činnost, krevní oběh a aktivuje se metabolizmus. Nordic walking je ale také skvělým receptem na odbourávání stresu.  Zároveň však díky opoře holí není potřeba mít obavy ze zatížení kloubů a zad.

Nordic walking je vhodný pro každého, bez rozdílu věku i kondice. Terén pro nordic walking bývá mírný a rovinatý a lze na něm v pohodě dosáhnout rychlosti chůze až 8 km v hodině, která je pro efektivitu pohybu s holemi nejlepší.

Pokud patříte mezi příznivce horské turistiky, pak by vás mohl zajímat TREKING, který je záležitostí právě kopců, prudkých stoupání a sestupů a celkově obtížnějších terénu, kde se hole stávají nepostradatelným pomocníkem. Pro treking se používají výhradně teleskopické hole, jejichž délka by se měla dát pohodlně a rychle měnit v závislosti na terénu.

Jediné co budete potřebovat, jsou správné hole. Pro nezaměnitelnou kvalitu, odolnost, lehkost a v neposlední řadě také širokou nabídku, doporučuje Česká asociace Nordic Walking hole značky LEKI.

HOLE PRO NORDIC WALKING

LEKI Spin 633-2616

 

Dvoudílné teleskopické hole Spin určené pro nordic walking s vybavením pro letní i zimní sezónu. Systém uchycení - poutka Trigger 1 umožnuje nacvaknutí a vycvaknutí hole, aniž je nutné poutko sundavat.

  • nastavitelná délka v rozsahu 100 - 130 cm
  • SLS systém umožňující rychlé, pevné a bezpečné nastavení délky hole s milimetrovou přesností
  • snímatelná gumová botička pro tvrdé povrchy
  • lesklý design z ochranného laku ultra sonic

cena: 1 590 Kč

TREKOVÉ HOLE

LEKI Trail 634-2021

 

Oblíbený model trekových holí Leki Trail, který neustále prochází různými inovacemi a vylepšeními.

  • trojdílné teleskopické hole s možností nastavení délky v rozsahu 66 - 145 cm
  • bezpečnostní poutka LSS s funkcí uvolnění
  • speciální ergonomická Round Top Comfort madla s širokou opěrnou plochou pro pohodlný úchop
  • světově nejlepší Super Lock - vnitřní aretační systém pro bezpečné nastavení potřebné délky
  • hroty ze slinutého karbidu, trekové talířky

cena: 1 590 Kč

 

Zdroj: maxmediapr

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram