Rudolfinum ožije vážnou hudbou a jazzem

Rudolfinum ožije vážnou hudbou a jazzem

Jste fanoušky jazzu, nebo vážné hudby? Pak zajděte na koncert s názvem „Classic&jazz“ do Sukovy síně pražského Rudolfina. 

V pondělí 28. dubna 2014 se od 19.00 v Sukově síni v pražském Rudolfinu představí festival ItaliaArteFest prvním koncertem sezóny s názvem „Classic & jazz“. Na své si tak přijde každý milovník klasické hudby nebo jazzu.

Téma koncertu se zrodilo po setkání a spolupráci dvou uznávaných a velmi zvídavých hudebníků, pocházejících ze zdánlivě odlišných světů, ze světa hudby klasické a světa jazzu: Waltera Attanasiho, světově proslulého dirigenta a Danila Rey, jednoho z nejvýznamnějších pianistů současné italské jazzové scény.

Na programu koncertu „Classic&jazz“ budou skladby mnoha hudebních velikánů jako Wolfganga Amadea Mozarta, Franze Josepha Haydna, Georga Philippa Telemanna, Antonína Dvořáka, Samuela Barbera či Giacomma Pucciniho – samozřejmě v unikátní úpravě.

Walter Attanasi si k tomuto zajímavému projektu přizval nejen již zmíněného Danila Reu, ale také vynikající českou violistku Jitku Hosprovou a prestižní komorní orchestr Czech Virtuosi. Sukova síň pražského Rudolfina se tak stane svědkem jedinečného kreativního počinu, spojujícího umělce dvou národností a dvou stylů v ryzí hře hudby.

Vstupenky v ceně 1200 Kč zakoupíte v pokladně pražského Rudolfina.

 

Zdroj: protext, google

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram