Ruské kolo možná bude mít i Praha

Ruské kolo možná bude mít i Praha

Praha se inspiruje nejenom světovou architekturou ale i odvětvím zábavy. Městská část Praha 5 schválila umístění ruského kola na nábřeží Vltavy.

Praha se tak přibližuje velkým evropským metropolím, jako jsou Vídeň či Londýn. Vyhlídkové ruské kolo o výšce 60 metrů nabídne kolemjdoucím příjemné zpestření dne. Posezení u vody s ruským kolem, občerstvením a také s dětským hřištěm, které je na pronajatém pozemku již dnes, a dále zůstane zachováno a provozováno a zcela bezplatně potěší nejenom rodiny s dětmi.

„Vyhlídkové kolo na Hořejším nábřeží je jednou z mála pražských možností, kde vůbec může být umístěné. Dopravně výborně dostupné, pár minut z metra, mimochodem u přívozu, s příjemným pěším přístupem po náplavce, a přitom mimo obytnou výstavbu, takže nebude rušit místní obyvatele. Zároveň nebude narušovat panorama Prahy,“ řekl starosta Radek Klíma.

Výrobcem ruského kola pro Prahu se má stát společnost Dutch Wheels z Nizozemska, která má na svém kontě již kola pro Seatle, Paříž i Londýn.

„Praha tím získá jedinečnou příležitost a další významný turistický cíl, který se úspěšně zařadí vedle Pražského hradu a ZOO,” dodal starosta Klíma.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram