Salvatore Ferragamo F/W 15-16 spojuje striktní geometrii s něžným západem slunce

Salvatore Ferragamo F/W 15-16 spojuje striktní geometrii s něžným západem slunce

Podzimní kolekce značky Salvatore Ferragamo v sobě nese nádech minimalismu, který vás ale rozhodně nebude nudit. Hlavním prvkem je totiž color-blocking. 

Kreativní ředitel značky Massimiliano Giornetti není z těch, kteří se inspirují hlavními módními trendy. Své kolekce vede po vlastní cestě, a oblečení vytváří pomocí osobité myšlenky. Okolní módní domy se ve spoustě prvků shodují - jejich inspirace se pohybuje v 80. letech a prim začíná hrát černá! Giornetti jde ale jinudy, a co je pro jeho podzimní kolekci 2015-2016 nejtypičtější, je color-blocking.

Linie šatů jsou nekomplikované. Návrhář je pojímá ve smyslu minimalismu, který ale v jeho případě neznamená jen dvě barvy a kus látky. Spíše se soutředí na dobře promyšlený střih oblečení, který na ženskou postavu sedne. U svých modelů vždy zvýrazňuje pas, ať už vypasováním sukní i šatů nebo pomocí avantgardních kožených pásků.

V kolekci je několik modelů poncha. Není to úplně klasické poncho, na které jsme zvyklí. Jedná se o úplet až k zemi, který společně s obepnutými šaty vypadá prostě úžasně! Giornetti zároveň spojuje v podzimní kolekci striktní geometrii a něžné barvy západu slunce. Toto propojení nám dá dohromady skvělé pojetí populárního color-blockingu. Šaty v žluté, oranžové, červené a hnědé v nás evokují přírodu, eleganci a možná také retro módu. Kolekce je tak určitě zdařená. A ještě aby ne, vždyť Salvatore Ferragamo slaví 90 let od svého založení

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram