Sichrhajska je zpět a v hezčí podobě

Sichrhajska je zpět a v hezčí podobě

Kolik z vás si pamatuje trend sichrhajsek neboli spínacího špendlíku? Podle kraje také zavíracího či svíracího špendlíku?

Dříve jej protěžovali zejména rockeři a punkeři, kteří si sichrhajsky věšeli vlastně kamkoliv to šlo. Na batohy, kožené bundy, do vlasů, na mikiny a trička či boty. Sichrhajska měla i praktické využití, avšak bavíme-li se o módním trendu jako takovém, pak sloužila zejména jako ozdoba.

Jinak tomu není ani dnes, avšak pro tentokrát přichází sichrhajska v elegantnější podobě. Může zdobit kabátky či halenky distingovaných dam, mladých žen podnikatelek či dívek ve škole. Je vlastně jinou formou ozdobné brože. Cena jednotlivých spínacích špendlíků se pohybuje v bezmála desítkách dolarů a navrhovali je například jména jako Marc Jacobs, Topshop či Sonia Rykiel.

Ve Velké Británii a vlastně již po celém světě se trend nošení špendlíků spojuje ještě s jinou myšlenkou. Špendlíky totiž mají vyjadřovat symbol solidarity s přistěhovalci. Vše se odráží nejenom na Brexit v samotné Británii, ale i vzhledem k volbám amerického prezidenta. Ať tak nebo tak, nám se návrat sichrhajsek líbí. A to hodně!

fashionista.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram