SIGNAL festival změní tvář Prahy

SIGNAL festival změní tvář Prahy

Čtvrtý ročník festivalu světel SIGNAL se bude konat v Praze jako již tradičně od čtvrtka do neděle, tentokrát v termínu od 13. do 16. října. Divákům nabídne dvacítku instalací včetně oblíbených videomappingů, světelných uměleckých objektů a děl i interaktivních instalací.  

SIGNAL festival letos představí umělce i významná umělecká studia z celkem jedenácti zemí světa. Letošní ročník bude díky tomu výrazný svou rozmanitostí a působivou atmosférou. „Naším cílem je vtáhnout návštěvníky co nejvíce do děje. Plánujeme poměrně hodně interaktivních instalací a instalací, které mají díky propojení vizuální a hudební stránky opravdu strhující atmosféru. Dvě třetiny z nich budou mít navíc v Praze premiéru a naši diváci budou úplně první, kteří je uvidí,“ říká ředitel festivalu Martin Pošta.

Stopy československého filmu, působivé videomappingy i vlastní projekce

Blížící se festival předznamená instalace japonského umělce YasuhiraChido, která bude již od 6. října umístěna před nákupním centrem Palladium. V ní budou moci návštěvníci zažít vzácný efekt horského přízraku (Brocken), který se vyskytuje ve velmi vysokých horách. Od 13. října pak budou lidé v ulicích potkávat humanoidy australské umělkyně Amandy Parer, kteří jako by přišli do Prahy z československého filmu Divoká planeta.

SIGNAL Dome i pro děti

Součástí programu festivalu bude i letos obří kupole SIGNAL Dome. Každý večer od 19:00 se v ní diváci ocitnou uprostřed pohlcujících sférických projekcí od českého studia TheMacula a tureckých umělců.

Pohodlně online díky wifi zdarma

I letos budou mít návštěvníci festivalu se smartphony s jakýmkoli operačním systémem možnost stáhnout si festivalovou aplikaci. Ta bude k dispozici těsně před začátkem akce.

Největší kulturní událost v České republice propojuje moderní umění a nové technologie s širokou i odbornou veřejností. Ulice a veřejná prostranství Prahy, její nejznámější historické památky i méně známá zákoutí se během čtyř večerů promění pod taktovkou českých i světových osobností světelného designu v umělecké objekty a prostory, které netradičními formami zachycují různé tváře současné i historické Prahy. 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram