Široké kabáty i sukně - tak se oblékají ženy v Amsterdamu

Široké kabáty i sukně - tak se oblékají ženy v Amsterdamu

Londýn. Milán. Paříž. New York. Že je něco spojuje? Ano! Jsou to světová města módy. To ale neznamená, že ženy z jiných měst se oblékají snad špatně. 

Vedou zde stejné trendy jen v jiném podání. A mají také vlastní. Pojďme se společně projít ulicemi tak trochu ponurého Amsterdamu, kde se nám nejspíše neonové barvy vyhnou. Potkáme tmavá saka a široké kabáty, boyfriend džíny a jednoduché kozačky.

Svým způsobem se zdejší ženy podobají těm pařížským. Jejich elegance působí uvolněně. Nemáte dojem, že přesně takto se chtěly obléci. Část šatníku si jistě půjčují u partnera a další u maminky. Přesto vypadají žensky a jsou chic. I tady panuje trend boyfriend džínů, běžeckých bot k elegantním outfitům a vrstvení.

Jako bonus tu asi najdeme nejvíce žen v botách na nízké podrážce, nosí se podkolenky a klasická kombinace červené s černou doplněná o skotskou kostku.

Ženy většinou oblečení vrství. Nebojí se vzít si přes sebe tričko, džínovou košili, sako a ještě kabát. Oblíbené jsou široké střihy jak kabátů, svetrů a košilí, tak i kalhot a sukní. Drží se tmavých a zastřených odstínů. Výrazné barvy volí zřídka, kombinují je ale opět s tmavými nebo naopak světlými odstíny.

Obouvají především kozačky všech délek, oxfordky a baleríny. Pokud si berou lodičky, spíše je kombinují s kalhoty. Outfity doplňují výraznými doplňky jako je náhrdelník, právě zajímavé boty nebo luxusní kabelka. Tabu tady není ani batoh - umí ho totiž nosit.

 

Zdroje: afterdrk.com; stylesrapbook.com; pinterest.com  

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram