Slovenská módní značka Rozbora Couture bodovala na týdnu módy ve Vídni

Slovenská módní značka Rozbora Couture bodovala na týdnu módy ve Vídni

Značka ROZBORA COUTURE, kterou vede návrhář Richard Rozbora, se těší velkému úspěchu jak u nás a na Slovensku, tak ve světě. Nedávno zabodovala dokonce na vídeňském týdnu módy se svou kolekcí pro rok 2020.

Elegantní a sexy jde dohromady

Osobitý slovenský návrhář Richard Rozbora postavil svou kolekci pro rok 2020 opět na ženskosti a eleganci. Tyto atributy jsou pro něj očividně nejdůležitější. Dámská móda by měla být elegantní a zároveň sexy, někdy si však tyto věci odporují, a ne každý návrhář je schopen své modely vyvážit tak, aby si každá žena v kolekci přišla na své, byť je trochu konzervativní, či naopak liberální. Je zřejmé, že návrhář Richard Rozbor to dokáže a ukázal to právě ve své zbrusu nové kolekci pro rok 2020.

Pro každou ženu

A úspěch sklízí i za hranicemi Česka a Slovenska. Módní přehlídka značky Rozbora Couture, kde je Richard Rozbora kreativním ředitelem a hlavním návrhářem, byla totiž vyvrcholením týdne módy ve Vídni. Ve své nové kolekci se návrhář zabývá etikou, poctivostí a enviromentálními principy. Autor kolekce se tak zaměřil na to, aby si v kolekci našla něco svého každá žena, každého věku. Speciální pozornost pak věnoval praktičnosti modelů.

Poučme se z minulosti, žijme přítomností

Koncepce je sice nadčasová, etika a enviromentalismus vedou v módním průmyslu na předních příčkách v návrhářských trendech, ale Richard Rozbora se inspiroval i minulými dekádami, konkrétně 40., 50., 70. a 80. lety. Málokdo si však uvědomí, že historie evropské módy často ukazuje etické i enviromentální principy oblékání, a to právě v těchto obdobích. Návrhář tak chytře spojil prostředky minulosti s výdobytky přítomnosti.

Neobvyklé barvy ve Vídni vyhrály

Barevné kombinace, které ve své kolekci návrhář představil na vídeňském týdnu módy, byly spíše matné a polotmavé. Možná bylo záměrem zvolit pro kolekci spíše mystické barvy jako smaragdově zelená, starorůžová či magická fialová, které návrhář skvěle zkombinoval s dalšími barvami jako béžová nebo šedá, a samozřejmě nechyběly ani outfity v černé nebo off white. Modely byly doplněny originálními mašlemi jako součást oděvu, právě v tom se návrhář inspiroval v historii. Co se týká materiálu, držel se návrhář zlaté střední cesty - hedvábí, vlna a tweed. Do kolekce byly dokonce zařazeny originální úplety ze 100% Merino vlny. 

Profesionál s vlastní filozofií

Návrhář Richard Rozbora je na slovo vzatý profesionál. Studoval na věhlasné umělecké univerzitě v Londýně, a je dokonce členem britské Královské společnosti umění RSA. Díky němu se značka Rozbora drží filozofie slow fashion, snaží se rozšiřovat povědomí udržitelnosti v módě. Ohlas, kterého se dostalo značce na týdnu módy ve Vídni, je velkým úspěchem pro tuto rodinnou značku, a my se proto těšíme na další zajímavé a krásné kolekce značky Rozbora Couture.

Fotografie: Stefan J. Wolf

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram