Sluníčko, chlór a sůl - nepřítel vlasů v létě

Sluníčko, chlór a sůl - nepřítel vlasů v létě

I vaše vlasy potřebují v létě ochranu. Jak si je ochránit před chlórem, solí a sluníčkem?   

Poté, co se natřeme opalovacím krémem, cítíme se většinou již dostatečně ochráněni proti sluníčku. Ale je tu stále jedno slabé místo, které je i často opomíjené. Investujeme spoustu peněz do vlasových masek, vyživujících šampónů a kondicionéru, stále však, jakmile dojde na ochranu proti sluníčku, zapomínáme na to nejdůležitější. Ačkoli se nám vlasy nemohou spálit tak jako kůže, i sluníčko je může velmi poškodit. A není to pouze sluníčko, které musíme brát v létě v úvahu, ale i slaná voda a chlór. Dny se prodlužují, sluníčko sílí a my nejvíce času trávíme ve chlorované nebo slané vodě. Vlasy jsou pak suché a barva rychleji bledne. 

Klobouky

Klobouky byly a jsou neodmyslitelnou letní součástí. Výmluva, že vám klobouky nesluší, už skutečně neplatí. Je nespočet druhů, kde si každý přijde na své. Místo klobouku se však může použít i pěkný šátek. Ovšem nošení klobouku nezajistí 100% ochranu, a to je ta chvíle, kdy přijdou na řadu vlasové produkty. 

UV Ochrana vlasů

Na trhu je spousta produktů na ochranu vlasů. Můžete vybírat z mlhy na vlasy nebo přímo opalovací olej na tělo i vlasy. Zvláštní pozornost věnujte v případě barvených vlasů a vybírejte přípravky, které ušetří vaši barvu. Ochranu nezapomeňte během dne nanášet znovu a nepodceňujte sluníčko, i když je zrovna pod mrakem. Na léto je také lepší zvážit nový šampon a kondicionér, který bude obsahovat zároveň UV faktor. 

Nezapomínejte také na pěšinku, kůže na vlasech se může spálit stejně jako všude jinde na těle, proto ochranné přípravky aplikujte na celou hlavu a ne pouze do délky vlasů. 

Pokud zrovna netrpíte na mastné vlasy, používejte spíše olejové přípravky, jelikož vlasy v létě mají spíše sklony k vysušení. 

Před vstupem do vody si vždy namočit vlasy

Pokud si namočíte vlasy předtím, než půjdete do bazénu nebo do moře, nenasáknou si tolik chloru nebo slané vody. Nezapomeňte ale i na důkladnou sprchu po koupání s šampónem, který zbytky chlóru vymyje. Pokud nemáte možnost si vlasy hned umýt, opláchněte si je alespoň vodou. K vysušení vlasů je lepší nepoužívat fén a dále je zbytečně nezatěžovat, pokud však musíte, volte nižší teploty.

Pitný režim

Pro krásné vlasy je důležité dodržovat pitný režim, obzvláště v létě, kdy se tělo rychle dehydratuje. Suché vlasy a stejně tak i jejich vypadávání může být i projevem nedostatečného pitného režimu. Pokud vám nechutná voda z vodovodu můžete si zkusit i udělat domácí limonádu z čerstvého ovoce. A voda s citróněm a mátou dělá divy. Poděkují vám jak vaše vlasy i vaše pleť. 

Konečky

V létě více než jindy je třeba suché konce zastřihávat. Nemá smysl si nechávat roztřepené konečky. Vlasy to zbytečně vysiluje a působí nezdravě.  Každý vlasový typ vyžaduje zastřihávání v jiném časovém rozhraní. Jemné vlasy to vyžadují například mnohem častěji než vlasy vlnité. O důvod na víc udělat si čas sama na sebe a zajít do salónu.

Již žádné výmluvy na vlasy zničené sluníčkem, toto léto si užijte s krásnými vlasy! 

unsplash.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram