Smysluplné šperky z přírodních polodrahokamů a perel

Smysluplné šperky z přírodních polodrahokamů a perel

K perlám se u nás vztahuje mnoho předsudků. Ve světě, především v Asii, jsou však považovány za léčivé. Objevte krásu nejen perlových šperků v moderním designu.

Do perel se zamilovala i dnes poměrně známá česká šperkařka Kateřina Sochorová, která každý šperk vytváří svýma vlastníma rukama.

Vše to začalo jako koníček. A nyní Kateřina vyrábí nejen perlové šperky, ale také šperky z pravých polodrahokamů, které mají skutečný smysl, pod značkou Kat. jewelry.

Ručně vyráběné šperky z barokních perel a polodrahokamů se u nás jen tak nevidí. A šperky Kat. mají navíc duši a silnou energii vycházející ze samotného ručního zpracování i použitých kamenů jako takových.

Kateřina pracuje s kameny podle jejich životní síly, barvy čaker a především podle měsíců. Stejně jako každému znamení v horoskopu je přiřazováno 5-10 kamenů, má svůj kámen i každý měsíc v roce. Mezi šperky od Kat.jewelry vždy najdete ten svůj měsíční kámen, a to podle měsíce, v kterém jste se narodili.

Další články o špercích

Minulý měsíc červen, byl měsícem perel. Perly jsou od pradávna nazývány “děti světla” či “kameny moře”. Lidé jim přičítali božský význam. Od počátku lidské historie jsou perly považovány za vzácný, neobvyklý a krásný šperk. Pradávné kultury, včetně Egypta, Číny, Řecka i Říma, si perel velmi cenily. Léčivé účinky perel poznali už staří Indové. Dokonce i Kleopatra používala perly, a to ke zhotovení nápoje lásky.

Kateřina pracuje především s Barok perlami. Jedná se o sladkovodní kultivované perly, které jsou složeny jen z čisté perletě. Zajímavé jsou především širokou škálou barev a tvarů. Jsou jedinečné právě nepravidelným tvarem, díky němuž získaly svůj název Barok perly.

Svůj kámen má skutečně každý měsíc a každý kámen má svou vlastní energii.

Nejnovějšími kameny, s kterými začala Kateřina pracovat, jsou chalcedony. Chalcedon je kámen čirých pastelových odstínů zelené a růžové s jemným třpytem. Chalcedon nošený na těle zklidňuje a vyrovnává mysl, přináší sebou lásku a laskavost.

S Kateřinou Sochorovou jsme se setkali v showroomu Kateřiny Geislerové a velice nás tam zaujaly právě ty kameny, které se vidí opravdu málo a to nejen u nás.

Mezi nimi byl především akvamarín, symbol klidu, odvahy a vyrovnanosti, amazonit přezdívaný „kámen naděje“, který pomáhá vyrovnat emoce a zároveň dává fyzickou výdrž a tyrkys rozptylující negativní energii, symbol zdraví, intuice a sebevyjádření. Ten byl ovšem barvený do neobvyklého výrazně žlutého odstínu.

Další články o špercích

Kameny a jejich působení je velmi obsáhlá kapitola sama o sobě. Kateřina však tvoří šperky pro každého. Zachycuje v nich lidské hodnoty, přirozené hodnoty, ke kterým se začíná vracet většina z nás.

Proto jsou kameny doplněny o náboženské symboly, mince Saint Benetto, ruku Fátymy, Óm, karmický kruh – symbol nekonečna a strom života.

Kateřina vyrábí také „trendovní“ věci, jako jsou hvězdy, žraločí zub, medailonky s nápisy, vlaštovky, křížky, srdce i pírka.

Vše je vyrobeno ze stříbra, v některých případech jsou však šperky pozlaceny 24 karátovým zlatem.

Terapie polodrahokamy a astrologie spolu velmi úzce souvisí. A dnes to vše můžeme vkusně propojit i s módou. Stejně jako Kateřina, jejíž nejnovější kolekce skvěle doplňuje módní tvorbu Kateřiny Geislerové a její kolekci pro jaro/léto 2014.

Zdroj: Kateřina Sochorová
Zdroj fotografií: katdot.com, barokperly.cz a Lucie Tomášková

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram