Sobotní Apetit Piknik

Sobotní Apetit Piknik

Pátý ročník Apetit Pikniku jsme si nemohli nechat ujít. Dobré jídlo, pití a doprovodný hudební program nás nalákaly hned, jak jsme se o konání Apetit Pikniku dozvěděli!

Apetit Piknik je každoroční záležitost a už z názvu vám je asi jasné, o jakou událost se jedná. My jsme na něj včera zamířili s velkým očekáváním, protože Apetit má v oblasti gastronomie výborné renomé a sami podle jeho receptů vaříme a pečeme. A nezklamal nás. Jen projít všechny stánky s jídlem a pitím vydalo na delší procházku po Gréblovce, kde se tento rok piknik odehrával. Na místě si návštěvníci akce mohli zakoupit i piknikovou deku, a užít si tak kromě jídla i relaxu a sluníčka, které se čas od času umoudřilo a vykouklo na nás zpoza mraků.

Akce se zúčastnila stovka stánků s všemožnými dobrotami, na své si včera jistě přišel kdejaký gurmán. Jen účast se podle sociálních sítích vyšplhala téměř k deseti tisícům, u oblíbených pochutin jsme se tak nevyhnuli frontám. Ale stálo nám to za to. Nejvíce se nám líbilo u stánku Hot God - nejen, že mají vtipný název, oni i skvěle vaří a na mini hot dogu jsme si snad ještě nikdy tolik nepošmákli. U Hot Godu nešetří s ingrediencemi, takže nám mini velikost párku uvnitř pidirohlíku ani nemohla vadit, měli jsme s ním plné ruce práce! Navíc, kdo by toužil po větší velikosti, může zamířit do jedné z poboček Hot Godu, v běžné nabídce mají hot dog dvakrát takový.

Vytáhl se i stánek B-cake, kam jsme si zašli pro sladkou tečku na konec. Jejich muffiny byly tak krásně nazdobené, že jsme jim chtěli sníst úplně všechny, bohužel nám ale už nezbývalo moc místa v žaludku. Potěšili nás i v Cidrerii, kde bylo na výběr mezi brut, extra brut a demi sec cidrem původem z Čech. Stačila nám jedna sklenička a už jsme putovali k dalšímu stánku pro pekanový koláč s javorovým sirupem. Mňam! Příští ročník Apetit Pikniku tak vřele doporučujeme!

Foto: vlastní

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram