Soukromé letadlo Elvise Presley jde do dražby

Soukromé letadlo Elvise Presley jde do dražby

Mohli bychom hádat, že oblíbenou barvou Krále Rock 'n' Rollu byla red velvet. Tou se obklopil ve svém domě v podobě červených koberců na zdech, ale také do ní stylizoval své soukromé letadlo.

Lockheed Jetstar z roku 1962 je mistrovským dílem Elvise Presleyho, který na jeho designu strávil spoustu času. Měl rád pohodlí a věci tak, jak se líbily právě jemu. Letadlo Elvis sdílel společně se svým otcem Vernonem Presleym. Od smrti Krále letadlo stojí zaparkované na letišti v Roswell v Novém Mexiku, kde je vyhledávanou turistickou atrakcí. Nyní putuje na veřejnou dražbu, kde si ho můžete zakoupit třeba právě vy sami.

Zájemce o případnou koupi jistě potěší informace, že v interiéru neproběhla jediná změna od té doby, co v něm Elvis naposledy letěl. Vítěz dražby získá i originální dokumenty k letadlu, podepsané samotným Presleym, které podrobně popisují konstrukční plány letadla. A uznejte, vlastnit takový dokument společně se soukromým letadlem, to už je kultovní záležitost.

Letadlo jde do aukce v sobotu 27. května 2019 a očekává se, že se prodá za cenu 2 až 3,5 milionu dolarů. V přepočtu tedy něco mezi 46 až 80 miliony korun. Aktuální nabídka začíná na 126 tisících dolarů. Tento kousek je jedním z pouhých 204 letadel vyrobených v letech 1957 až 1978 v soukromém projektu mezi společností Jetstar a společností Lockheed. Zbývající dva soukromé letounky populárního zpěváka jsou v současné době uloženy v Muzeu Elvise Presley v Tennessee. Můžeme se nechat překvapit, zda se k nim připojí i tento třetí letoun.

liveauctioneers.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram