Španělská návrhářka Melanie Freire na MBPFW představila hru s asymetrií a vzory

Španělská návrhářka Melanie Freire na MBPFW představila hru s asymetrií a vzory

Mladý talent ze Španělska prezentoval formou přehlídky svou autorskou tvorbu na pražském týdnu módy. Něžná i elegantní kolekce byla plná rozverných vzorů!

Využití dosavadních zkušeností

Melanie Freie je posledním velkým talentem ze Španělska. Její dosavadní studie a stáže jí nabyly zkušenostmi, představami a vědomostmi. Návrhářka si nyní začala budovat své vlastní jméno. Její autorský debut byl povedeným dílem v podzimní kolekci pro rok 2019. Freire se zabývala myšlenkou asymetrie, dekonstrukce a patchworkové metody, kde využila své znalosti o komplexních i jednodušších potiscích na látkách.

Smysluplné vzorované detaily

Právě myšlenka jedné nohavice, rukávu, límečku nebo jiné části oděvu ušité z jiného vzoru, než je zbytek oděvu, byla průlomová. Celá kolekce tím dostala nový nádech, směr a hloubku. Zejména hravé využití proužků na šatech povzneslo celou kolekci do současných trendů. Vzorované látky byly v kontrastu s celkovým kouskem oděvu, a tak se pozornost strhávala často právě na tyto barevné detaily. Barevná obuv krásně doladila celkový styl a souzněla s hravými vzory.

Žena na správném místě

Designérka kromě pastelových odstínů vsadila i na zářivě tyrkysově modrou. Celou kolekcí se tato výrazná barva nesla s grácií. Byla komplimentem béžové, světle růžové, hnědé a modré. Promyšlené geometrické tvary místy na oděvech byly vítaným zpestřením krejčovsky zajímavě zpracovaných modelů. Asymetrické lemy, délky a zapínání v podobě kroužku upozornilo na přitažlivou ženskou siluetu. Freire je také úspěšnou návrhářkou pro Zara Basic a ženou na správném místě. Její autorská kolekce byla elegantním řešením šatníku pro mladé profesionální ženy. 

Zdroj: mbpfw.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram