Staré kousky ve vašem novém jarním šatníku

Staré kousky ve vašem novém jarním šatníku

Za pár dní vypukne mezinárodní Fashion Revolution Week, který každoročně upozorňuje na problémy módního průmyslu a podporuje uvědomělé nakupování.

V pražském 100CLASS concept store se bude při téhle příležitosti konat výběrový pop up s vintage kousky, co se neřídí krátkodobými trendy.

Důvodů, proč si tuto akci nenechat ujít, je hned několik.

Pop up s názvem #catchbyme doplní stávající sortiment obchodu, ve kterém běžně najdete tvorbu českých a slovenským designérů a nezávislých evropských značek, minimalistickým oblečením z druhé ruky. Navštívit ho můžete od 23. do 28. dubna 2019 a k dostání budou třeba basic košile ze 100% bavlny, vlněná saka a kalhoty nebo květované šaty, vše v cenách od 300 Kč do 1 000 Kč.

Všechny je s láskou a péčí vybrala sama majitelka 100CLASS concept store Vendula Stoklásková.

Dobrou zprávou je, že oblečení z druhé ruky už není vnímané jako něco, za co by se měl člověk stydět, ba právě naopak. S širokou propagací udržitelné módy a celkového dopadu módního průmyslu na životní prostředí jsou různé bazary a second handy čím dál žádanější. To si uvědomuje i Vendula Stoklásková, která sekáče přímo miluje.

„Jsem velkou propagátorkou nadčasovosti a kvalitních věcí s trvalou hodnotou, které si s oblibou pořizuji také do svého šatníku. Ráda kombinuji kousky od lokálních návrhářů s těmi z druhé ruky, co nepodléhají krátkodobým módním trendům. Pokud jsou vyrobené z prvotřídních materiálů, dokážou při správné péči vydržet i několik desítek let,” říká Vendula Stoklásková. „Tenhle princip jsem se teď rozhodla vyzkoušet i ve 100CLASS concept store a udělat týdenní pop up s výběrovým vintage oblečením - kdy jindy, než právě v rámci světového Fashion Revolution Weeku, který se na udržitelnou módu zaměřuje,” dodává Vendula.

Vintage POP UP #catchbyme

 

 

100class.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram