Stojí textilní masky na obličej za vyzkoušení?

Stojí textilní masky na obličej za vyzkoušení?

V posledních měsících se roztrhl pytel s textilními maskami. Co slibují, a proč je vyzkoušet?

Plátýnkové masky letošní léto útočí ze všech stran. Kromě luxusnějších high.end značek je začaly vyrábět i více dosažitelní výrobci jako třeba Garnier. Nabízí je v nespočtu provedení, vůní a s desítkami rozličných účinků. Jednoduše nahlíženo, možnosti plátýnkových masek jsou stejně tak široké jako masek smývajících nebo slupujících. Za hlavní benefit textilních masek se považuje jejich snadné použití. Pokud se totiž naučíte, jak správně masku rozložit, najdete otvory na oči, nos a rty, pak už stačí jen přitisknout a nechat působit. Po době uvedené na obalu masku sundáte a můžete vyhodit. Nebo ji klidně z opačné strany můžete nechat ještě v místě dekoltu. Tou účinnou směsí je totiž celé plátno nacucané, a tak by byla škoda, polovinu produktu vlastně hodit do koše.

  
HOLIKA HOLIKA Magic Baby Pet 99 Kč ; Garnier hydratační vyplňující maska 55 Kč ; Bielenda čisticí maska s aktivním uhlím 49 Kč

Po sundání masky ve většině případů výrobce ještě doporučuje, zbytek produktu na obličeji vmasírovat a nestírat. Cena jedné průměrné textilní masky se pohybuje okolo 50 korun, což je samozřejmě více, než když jednu masku v tubě za 150 korun používáte pravidelně půl roku. Spoustě žen však plátýnkové masky vyhovují více, a proto jim nevadí, utratit za ně o trochu víc peněz. Abyste poznala, jestli to bude i váš případ, doporučujeme koupit si dvě nebo tři masky na zkoušku. Klidně od různých značek a s rozdílnými účinky, alespoň najdete, co vám sedí nejvíce. 

PS: Nespoléhejte na první dojem. Ten textilní maska totiž moc dobrý nezanechá. Práce s ní chce trochu praxe, na začátku se dost možná budete chvilku prát, než zjistíte, jak ji na obličej přiložit.

Snad nekonečný výběr plátýnkových masek na obličej nabízí notino.cz. A nejsou ani drahé, mrkněte tam!

  
Maska Missha s energizujícím účinkem 49 Kč ; Maska Missha rozjasňující 49 Kč ; Maska Missha hydratační 49 Kč

dermacaredirect.co.uk ; krasa.cz ; notino.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram