STREETSTYLE speciál: to nejlepší, co se nosilo na Milan Fashion Week

STREETSTYLE speciál: to nejlepší, co se nosilo na Milan Fashion Week

O italksých ženách se říká, že kombinují sportovní módu s elegantní, doplňují ji o hodně šperků a kolikrát je výsledný efekt až kýčovitý. To už neplatí. 

Ženy dnešní Itálie se totiž "emancipovaly" se zbytkem světa. A tak mezi návštěvnicemi letošního Fashion Weeku vedla jednoduchá a skotská kostka, podpatky a především elegance! Jediným problémem dnešní doby může být fakt, že se celý svět inspiruje napříč sebou. Co je na tom špatného? Vlastně nic. Ale je třeba si přiznat, že v každé z nás už je tak trochu Britka, Italka i Francouzska. Nebo ne?

Velice oblíbenou se ukázala kostka v různých provedeních. Italky ji oblékaly hojně a nezapomněly k ní přidat podpatky. Co se týče barev, outfity návštěvníků byly z největší části tlumené. Italské ženy nejraději volí pohodlnou módu, jako jsou džíny a kožené bundičky. Stejně tak se drží i u osvědčených odsítnů modré, černé, šedé a bílé. 

Objevovaly se i jiné vzory. Zaujala nás určitě paní s nádherně barevnou sukní (na fotografii úplně vpravo). Zároveň je v Itálii vidět, že ženy znají svou postavu a oblékají se přesně dle toho. Italky jsou hubené, dokáží to vyzdvihnout třeba právě takovým černobílým outfitem, jaký oblekla slečna na fotografii uprostřed. 

I Italky si bezpochyby zamilovaly Monochromatic outfits a umí je nosit s takovou lehkostí! Stejně tak si oblíbily i kůži. V Itálii je poměrně nepravděpodobné, že by ženy nosily napodobeninu kůže. A tak kůži vidíme v klasických barvách - v hnědé a černé, občas v šedé. Místní ženy vědí, že jeden kožný kousek stačí a tak třeba i boty volí z jiných materiálů. 

Četla už jste naše STREETSTYLE Speciály z Londýna a New Yorku?

Zdroj: fashionising.com
elle.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram