Studenti Liběny Rochové a Make-Up Institut dokazují své kvality

Studenti Liběny Rochové a Make-Up Institut dokazují své kvality

Jedna z nejrespektovanějších a nejúspěšnějších módních návrhářek spolu s Make-Up Institute Prague připravili pro své studenty jedinečný workshop.

Studenti Ateliéru designu oděvu a obuvi na UMPRUM, který vede právě Liběna Rochová, se spojili s budoucími vizážistkami Make-Up Institute Prague a společnými silami vytvořili LOOK pro projekt “ADLER”.

Smyslem společného projektu bylo studenty propojit tak, aby zažili reálné focení. V budoucnosti, pokud se budou danému oboru věnovat, se musí naučit, jak vyjít s dalšími umělci a spojit své síly, vize a um tak, aby vznikl společně úspěšný projekt.

Podívejte se na výsledek společné práce, kterou fotografovala skvělá Nikola Šrajerová, jež s Make-Up Institutem i Liběnou Rochovou spolupracuje dlouhodobě.

  

  

  

Jak celá akce probíhala a co o ní prozradila sama Liběna Rochová?

9:00 - sraz všech zúčastněných na pražských Vinohradech, kde má Make-Up Institute Prague své sídlo.

9:30 - losování týmů ( make-up artisté + návrháři) a následovala příprava. Návrhář sdělil svou vizi jak makeupu, tak i vlasového stylingu a konzultoval s make-up artistou. Vše se finálně konzultovalo s lektory Make-Up Institute Prague a Liběnou Rochovou, aby výsledek stál za to.

10:00 - začíná se líčit, česat. Budoucí vizážistky se díky kurzu MASTER PRO A-Z, který je nejdelším a nejobsáhlejším kurzem pro make-up artistky v ČR i SR, naučily kompletně všechny existující techniky makeupu. Zvládly tedy bez problémů jak nahé líčení, tak extravagantní make-up.

12:00 - začíná se fotit první hotový lookbook.

Liběno, kdo rozhoduje o tom, jaký bude make-up při focení ”lookbooku”? A konzultují ho studenti s vámi?

Studenty učím, že vždycky musí řešit celou postavu a celkový styling. Že nestačí realizovat „jen“ oděv nebo „jen“ make-up. Model by se měl řešit jako celek. Už na začátku by tedy měli mít představu o make-upu i o úpravě vlasů. Vedu je k tomu, aby si ke každému modelu připravili tzv. look list, kde mají pro vizážisty popsanou svoji vizi a společně o ní pak diskutují.

Co byste vytkla začínajícím vizážistům?

Vlastně nemám výtku. Snad jen občas říkám, že méně je více. To však platí napříč mnoha obory. Je nutné perfektně zvládnout techniku. Ale zároveň vnímat objekt, který krášlí, jako osobnost. Existují desítky žurnálů, které každou sezonu diktují, co je letos moderní, co se hodí pro tohle či ono. To je dobré vodítko, ale zároveň strašné, pokud přestanete vnímat osobnost člověka a dáte přednost obecným instrukcím.

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram