Stylové grily s jedinečným designem pro každou příležitost

Stylové grily s jedinečným designem pro každou příležitost

Věděli jste, že nejrozšířenější hobby v evropských domácnostech je zahradní grilování? Zahradních grilů  je na trhu obrovská škála, my vám ale přinášíme ukázku jedinečných designových kousků.

Grilovací sezóna už pomalu začíná a nás láká svým teplejším počasím od sporáků k zahradním grilům. 

Užíváme si přípravu lahodných pokrmů na velkých zahradních grilech, rozkládacích grilech nebo malých přenosných grilech, které se skvěle hodí i na pikniky.

Je zajímavé, že vaření v kuchyni patří ženám, ale grilování je výhradně mužská záležitost. Když se jedná o grilování, ujme se ho více jak 80% mužů.

Fenoménem v grilování se v posledních letech stávají luxusní designové grily, které kromě vysoké užitné hodnoty a komfortu nabízejí rovněž dosud opomíjený estetický zážitek. A který design byste volili vy?

Začněme od těch nejmenších, nenápadných grilů, které můžete využít jak v domácím interiéru, tak na zahradě nebo jej můžete snadno složit a vzít sebou do parku či k přátelům.

Luxusní gril do moderní kuchyně
Na první pohled by vás možná ani nenapadlo myslet si, že na prvním obrázku je opravdu gril. Ale ano, jedná se o převážně interiérový gril, který pozvedne vzhled vaší kuchyně na úplně novou úroveň. Navrhl jej samotný Roberto Bertran a je vyroben z kvalitní oceli a skla. Největší zajímavostí je bezesporu fakt, že gril se spustí pouze v případě, že přijde do kontaktu s jídlem, což současně šetří energii. Dalšími typy miniaturních interiérových grilů je například skleněný gril elegantního designu nebo skládací gril pro snadné uskladnění a přenášení.

Grily s unikátním designem, nesoucí ocenění v soutěžích International Design Awards
Milujete grilování nejen pro vůni a chuť grilovaného masa, ale i pro tu pohodu s přáteli? Když se sejdete na zahradě, terase či vyrazíte do přírody a při "nekonečném" grilování klábosíte, smějete se, popíjíte a těšíte se na výsledek v podobě šťavnatých steaků a voňavých ryb? Pro takové dny jsou ideální malé ale kvalitní skládací, přenosné grily stylových designů.

Několika cenami za neotřelý design byly oceněny  plynové zahradní grily O-Grill. Jedná se o gril s jedinečným designem, který nebude zabírat příliš místa. O-Gril je mimořádně výkonný a jistě bude ozdobou vašeho grilování. Jeho největší předností je ovšem mimořádná skladnost, můžete ho jednoduše skladovat doma nebo přenášet na piknik, kempování či vzít sebou na dovolenou.

Jedním z výherců cen Design Awards je také gril od Radius Design, který je určen všem milovníkům barbeque.

Dalším oceněným a stylovým kamarádem při barbeque party v mnoha jasných barvách je LotusGrill. Chvála patří také vítězi studentské kategorie s červeným unikátním přenosným grilem. Je jedinečný nejen svým designem, ale také funkčností v kombinaci s možností rozložení a přenášení. Váží necelých 10 kg.

Zahradní grily obecně nepatří mezi designově zajímavé věci, jelikož vzhled je oproti funkčnosti a kvalitě grilování podřadnou věcí. Najdou se ale takové produkty, které jsou výjimečné po technické i designové stránce. Ze středně velkých posuvných grilů jsou naprostým unikátem grily Element od společnosti Fuego. Za designem stojí návrhář Robert Brunner, bývalý designér americké společnosti Apple.

Velké zahradní grily
Luxusní grily na kolečkách mají výhodu právě v té možnosti pohybu, ovšem pokud je chcete někam uskladnit, zaberou přece jen více místa.

Pokud chcete gril, který nemusíte přetahovat z místa na místo, ale naopak ponechat na zahradě klidně po celý rok, aby byl spíše stylovým doplňkem, a zároveň chcete grilovat co možná nejohleduplněji k potravinám a svému zdraví, pak je skvělou volbou gril tradiční české značky KASPER. Mezi další výrobce špičkových grilů můžeme zařadit Weber či Grandhall.

 

Opravdové designové lahůdky
Gril na dřevěné uhlí Barrel od nizozemského výrobce Tulp má naprosto ojedinělý design a samozřejmě 100% funkčnost. Dlouhé noci si na vaší terase nebo zahradě můžete zpříjemnit posezením u skutečného ohně díky přenosným ohništím Tulp, které snadno přeměníte na originální gril. Opět se jedná o nadčasové designové kousky, na kterých si ale můžete klidně opéct buřty.

S naprosto dokonalým grilem vyhrála v soutěži Best of the Best Red Dot Design Award německá společnost Liaisons.
Gril je vyrobený z ocely, je velmi nízko položený a je určen výhradně pro kvalitní dřevo, za což vás odmění dokonale ugrilovaným masem.

Mezi naprosto originálními grily nesmí chybět grily pro opravdové muže nebo jen milovníky neobvyklých kousků. Gril v podobě motoru v závodních barvách není tak překvapující, ovšem gril s udírnou a chladicím prostorem v podobě lokomotivy už může někomu vzít dech.

Designové grily vám jednoduše poskytnou unikátní zážitek pro všechny vaše smysly.

Zdroj: babinet.cz, danske-krby.cz, igrily.cz, hotrodgrills.eu, svetgrilu.cz
 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram