Stylové léto s vyžehlenými vlasy a svěží vůní

Stylové léto s vyžehlenými vlasy a svěží vůní

Horké letní dny jsou spojeny s trávením času u vody, na dovolené nebo u moře. Je to velmi energická část roku, plná vůní, zábavy, klidu a odpočinku, kdy chcete vypadat prostě skvěle. 

Nejedna žena formuje na tuto část roku svou postavu a ladí svůj outfit. Důležitou součástí je také účes nebo svěží vůně a zde je k nim pár tipů.

S žehličkou opatrně

Věděli jste, že byste neměla používat žehličku na vlasy každý den, ale jen párkrát do týdne? Žehlením se vlasy ničí, a proto je při tomto procesu potřeba používat i vhodnou vlasovou kosmetiku a samozřejmě jen ty nejlepší žehličky na vlasy.

Přes léto jsme vystaveny působení ostrého slunce, mořské soli a chlóru z bazénů, které kondici vlasů neprospívají. Pakliže však budete používat vlasové preparáty a s žehlením to nebudete přehánět, nestojí žehlení vlasů v letní sezóně nic v cestě.

Co citlivé vlasy?

Samotná žehlička na vlasy může být vybavena ionizační funkcí, která neutralizací kladných iontů vlasy zvlhčí, zmírní jejich lámavost a zvýší lesk. Na první pohled je struktura vlasů zdravější a hladší.

Přesušeným vlasům z letního počasí také pomůže parní žehlička, která je neobvykle šetrná a je dobré ji používat nejen v létě – navíc si dobře poradí i s kudrnatými vlasy, na které jsou klasické žehličky často krátké.

Máte už plný kufr, ale o komfort a krásu vyžehlených vlasů se nechcete připravit? Pro tento případ je dobré mít připravenou mini žehličku, kterou si můžete vzít na cestu, vejde se i do kabelky a poslouží stejně tak dobře jako klasická.

Léto v lahvičce, ať už jste kdekoliv

Účes máte hotov, outfit vyladěný a další věc, kterou nelze opomenout, je vaše vůně. Svěží letní parfém by měl být lehký, plný ovocných, květinových a citrusových vůní, a hlavně, musí vám sedět.

Řada z nás s prvními letními dny své těžké zimní parfémy zavře do skříně a nevyndá je dříve než na podzim. Léto je plné vůní květin, ovoce lehkých kompozic, které máme kolem sebe jak v tropech, tak i za domem na vaší zahrádce.

Nejlepší letní parfémy voní zkrátka jako léto. Někdo se zamiluje do tropických citrusových tónů a po celé léto je neopustí, jiné dají přednost lehkým vodním parfémům, které podtrhnou lehkou a vzdušnou letní módu.

4 letní vůně na závěr

Letní parfémy jsou samozřejmě jak pro ženy, tak pro muže. Překvapilo by vás, kolik mužů samo od sebe s teplými dny samo sáhne po lehčí vůni, je to zkrátka přirozené. U pánských parfémů před květinovými tóny dominují citrusové linie, doplněny o klasické složky, ovšem opět v odlehčené verzi.

A po kterých konkrétně sáhnout? Calvin Klein Beauty je lehká, květinová vůně zahrnující cedrové dřevo a jasmín. Oblíbená je také Armani Sun di Gioia se sluncem přímo ve svém názvu a dlouhou výdrží.

Muži mohou sáhnout po citrusově-kořenité toaletní vodě CK One Summer 2017 nebo chladivé a oceánem inspirované vůni Davidoff Cool Water Caribbean Summer Edition s tóny mandarinek a grepů.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram