Stylové ulice newyorského týdne módy

Stylové ulice newyorského týdne módy

Období týdnů módy neznamená inspiraci pouze na přehlídkových molech, ba naopak. Pro mnohé módní nadšence se ta pravá fashion show odehrává mimo hlavní stanoviště, a to v přilehlých ulicích. A nejinak tomu bylo v posledních dnech i na Manhattanu.

První polovinu února se v nejznámějších lokacích pulzujícího velkoměsta sešly zástupy fanoušků módy - k vidění byly před i po přehlídkách, v jednotlivých ulicích, vystupující z taxíků či popíjející horkou kávu. Veškeré kouzlo, které s sebou tyto jednotlivé osobnosti přivezli, bylo zdokumentováno těmi nejtalentovanějšími fotografy pouličního stylu, jakými jsou například Phil Oh (Vogue), Adam Katz Sinding (W Magazine), Jeremy Kang (Fashionista) či Tyler Joe (Harper´s Bazaar).

Sedm dní na rušném Manhattanu doprovázel, jak už bývá zvykem, meteorologický mix - skákalo se přes kaluže, na vykonturované tváře dosedaly sněhové vločky a následující ráno se sluneční paprsky odrážely ve sklech rozmanitě tvarovaných brýlí.

Nekontrolovatelné výkyvy počasí naštěstí neměly naprosto žádný vliv na módní kreace, které byly během newyorského týdne módy k vidění. Dámy i pánové vytáhli ze svých skříní kousky v pastelových barvách, vyhrávala především růžová, zelená či tmavě modrá. Romanticky rozevláté sukně doplněné o kožené křiváky střídaly monochromatické kostýmky jdoucí ruku v ruce se sportovními bombery.

Nafouklé bundy a dlouhé kabáty končící těsně nad koleny byly často vyměněny za rozměrné roláky s vysokými stojáčky a široké kalhoty v kombinaci s výraznou obuví. Nechyběly třpytivé látky, zvířecí vzory a metalická psaníčka. Vrstvilo se, kombinovalo a soutěžilo, kdo dokáže svůj outfit dotáhnout do maximální (a často až šokující) dokonalosti.

New York nám všem zas a znovu dokázal, jak moc může být zimní garderoba zábavná, hravá a inspirativní, pokud přidáte lehký úsměv a vejdete se do hledáčku toho správného fotografa.

Jeremy Kang/Fashionista, Phil Oh/Vogue, Adam Katz Sinding/WMagazine, Tyler Joe/Harper´s Bazaar

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram