Svatba na podzim může být krásnější, než si myslíte!

Svatba na podzim může být krásnější, než si myslíte!

Podzimní svatby jsou stále více trendy! Podzim láká svou romantickou atmosférou v jedinečných barvách, mimo to je symbolem ohně, tedy vroucí lásky!

Mnoho nevěst se svatby na podzim obává z jediného prostičkého důvodu, nevyzpytatelnému počasí. Jenže jedině podzim je ideálním časem pro krásnou pohádkovou svatbu. A takové svatby patří vždy mezi ty nejlepší!

Vše je tak akorát, ani horko, ani zima. A právě podzim se může stát i tématem pro vaši svatbu. Stejně jako je podzim jedinečný svou barevnou paletou, bude jedinečná a ohromující i vaše svatba a svatební fotografie.

Místo
Na podzim jsou nejkrásnější svatby venku. Pro venkovní svatby jsou ideální podzimní zahrady či stromové aleje se spadaným listím. Skvělé je i to, že slunce na podzim zapadá dříve a tak může vaše podzimní svatba proběhnout při západu slunce, což je bezpochyby více než romantické.


Vzhledem k nestálému počasí je však dobré mít připraven záložní plán. Rozhodně raději uspořádejte hostinu někde uvnitř než venku. Nádhernou atmosféru získáte v místnosti s velkými okny či velmi prosklené, aby vám neunikl pohled na krásu podzimní přírody.

Fotografie
Bojíte-li se, že fotografie ze svatby se příliš nevydaří, bude-li zrovna pro podzim typická mlha a pršet, tak šikovný fotograf bude právě z takové scenérie nadšen. Přesně takové počasí totiž dodá fotografiím jiný rozměr a vtiskne do nich sílu atmosféry kolem.

Nebojte se a vyjděte spolu s fotografem třeba na procházku lesem, uvidíte, že výsledek vás mile překvapí.

Barevná tónina
Přestože se podzim považuje za chladné období, je plný nádherných barevných tónů zlaté, měděné, rezavé, hnědé, tmavě zelené, vínové a červené. Nejsou to sice typické barvy pro svatební dekor, ale poskytují vám možnost maximální kreativity. V kombinaci těchto barev s panensky bílou dostanou úplně jiný nádech.

Pokud vám kombinace s oranžovou tak úplně nesedí, tak ji v maximální možné míře vypusťte. Vyberte si jinou kombinaci podzimních barev, bílou a trávově zelenou nebo zelenou a fialovou

Dekorace
V podzimní svatební dekoraci by neměly chybět krásně zbarvené listy ani bílé stuhy. Svatební tabuli i celý prostor můžete vkusně vyzdobit také dýněmi či sezónními květinami.

 

U květinového aranžmá je obrovská škála možností a kombinací s nejrůznějšími bobulemi a klasy.

Velmi oblíbená je také květinová dekorace v nejrůznějších skleněných nádobách, které navíc v kombinaci s vonnými svíčkami vytváří neodolatelnou atmosféru.

V duchu venkovské svatby se nebojte použít jako aranžmá luční květy, větvičky osypané jeřabinami, obilné klasy ani balíky slámy, které omotané bílou stuhou mohou posloužit nejen k dekoraci ale také k venkovnímu posezení pro hosty. Nezapomeňte vyzdobit i venkovní lavičky nebo židle.

Svatební dort
Také svatební dort a občerstvení lze nádherně přizpůsobit tématu podzimu.


Jaké svatební šaty a kytice se k podzimní svatbě nejlépe hodí se dočtete v dalším článku a více inspirace najdete v naší fotogalerii.

Zdroj: svatby.cz, lereve.cz, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram