Svatební plánování - 10 nejkrásnějších svatebních míst v Čechách

Svatební plánování - 10 nejkrásnějších svatebních míst v Čechách

Plánujete svatbu, ale nedokážete najít to správné místo? Našli jsme pro vás 10 nejkouzelnějších míst, kde si můžete říct své "ANO".

Svatba je jedním z nejkrásnějších dnů v našich životech. Každý, kdo ji plánuje, tajně doufá, že právě ta jeho bude nejlepší, nejpovedenější, no prostě dokonalá. Tomu krásnému dnu však předchází mnoho zařizování, starostí a bohužel i nervů. Rádi bychom vám představili minisérii Svatební plánování, kde se budeme zaměřovat na nejdůležitější věci, které před svatbou stihnout. Začněme tedy pěkně od začátku.

Jedním z prvních kroků je výběr místa, což občas může dát pěkně zabrat, "přeci jen jsme si každá vysnila to ideální místo". To začne být problém ve chvíli, kdy skutečně začneme nějaké hledat. Kde to pohádkové místo reálně sehnat? Abychom vám to trochu usnadnili, vytvořili jsme seznam nejkrásnějších rustikálních svatebních míst, které můžete v Čechách najít.

1. HODĚJOVICKÝ MLÝN

Pokud máte rádi eleganci, ale nepotrpíte si na přílišnou okázalost, Hodějovický Mlýn na Vysočině je ta správná volba. Krásná cihlová budova a přilehlý rybník se nachází na samotě, kde nebudete nikým rušeni.

2. STODOLA SUŠKA

Stodola Suška se nachází nedaleko Znojma. Je to jedna z nejkrásnějších svatebních stodol, které v Čechách máme. Cihlové zdi a velká okna dodávají prostoru opravdu magickou atmosféru. Pokud plánujete svatbu v rustikálním stylu, neváhejte!

3. STODOLA V MERUŇKOVÉM SADU V DOLNÍCH KOUNICÍCH

Stodola v meruňkovém sadu se od ostatních míst v našem seznamu liší tím, že ačkoliv se atmosférou zachovala v původním stavu, je krásně obnovená a čistá. Pokud tedy hledáte něco světlého v rustikálním stylu, mohla by to být ta správná volba pro vás.

4. YARD RESORT

Yard Resort se nachází v Předboji nedaleko Prahy. Areál v sobě spojuje luxus a rustikální atmosféru. Hned vedle se nachází krásné jezírko a park, které lze využít na svatební focení.

 

5. PENZION SMOLOTEL

Penzion Smolotel v sobě skrývá nově vybudovaný svatební rustikální sál. Ve chvíli, kdy vstoupíme do zahrad nás učaruje malý zámeček, který lze využít při svatebním focení.

6. JÍZDÁRNA HEJTMÁNKOVICE

Jízdárna Hejtmánkovice se nachází na Broumovsku na severu Čech. Jedná se o penzion s krásnou rustikální stodolou uprostřed přírody. Prostě ideální místo pro vaši svatbu.

7. GRUNT NO 135, MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ

Je bývalá zemědělská usedlost, která si i po rekonstrukci zachovala neskutečné kouzlo. Vedle uspořádání krásné, decentní svatby si zde můžete dopřát i předsvatební wellness den

8. MODRÝ MLÝN, LIBLICE/BYŠICE

Modrý mlýn se nachází přibližně 15 minut autem od Mělníka. Je to zrekonstruovaný statek s velkou zahradou a dvorem, který nabízí jak suchou, tak mokrou variantu svatby. Pokud hledáte pouze prostory, ale všechny ostatní věci (včetně cateringu) si chcete zařizovat sami, Modrý mlýn vás určitě okouzlí.

9. STARÝ MLÝN U BYŠIC

Starý mlýn je dalším nádherným objektem, jež se nachází v obci Byšice. Leží vedle velkého jezera a celkovým prostředím je skvělou volbou, pokud chcete svatbu pojmout ve stylu garden party

10. STODOLA JELKA, SLOVENSKO

Ano, tento článek se měl týkat svatebních míst v Čechách. Stodola Jelka nás však tak okouzlila, že jsme se rozhodli ji na seznam přidat. Troufáme si říct, že je to jedno z nejkrásnějších svatebních míst, co jsme kdy viděli. Třeba i vás zaujme natolik, že zde prožijete svůj velký den. Více slov už ani nebude třeba, posuďte sami.

facebook.com, archiv svatebních míst, pinterest.com 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram