Svatební speciál: Díl první – žádost o ruku a výběr účesu

Svatební speciál: Díl první – žádost o ruku a výběr účesu

Když se to konečně stane, málokterá žena tomu může v první chvíli uvěřit. Všechno uvědomění přichází teprve až s prvními přípravami. Mezi ně patří mimo jiné i volba správného svatebního účesu…

Randění je věc, která nás provází od brzké puberty. Stejně si ale již od mládí představujeme toho pravého. Prince na bílém koni, který přijede a bude nás bezmezně milovat. S dospíváním a realitou, která přichází a rozplývá naše představy jako mráčky na obloze vítr, jsme rozumnější, a i když přeci jen v hloubi duše doufáme a věříme na malý zázrak, vybíráme si již reálněji a skromně očekáváme alespoň dokonalost vztahu a manželství samotného.

Randění je vlastně taková zkouška. Jestliže se promění v žádost o ruku, znamená to, že vaše akcie stoupají. A přesně to se stalo loňského léta mně. Po několika letech randění a společného soužití se Vesmír usmyslel, že je načase, abych se i já provdala. A co si budeme vykládat, štěstím jsem skákala do vzduchu…

To hlavní teprve přišlo v následujících měsících. Výběr salónu, zda si šaty půjčím nebo nechám ušít, jaký budu mít účes, líčení, prstýnky, kde svatbu uspořádáme, kolik pozveme hostů… Mohlo by se zdát, že je to pěkná fuška, nicméně náš den D se blíží a vše se zařizuje „téměř“ samo. Ostatně víte, jak se to říká: Jestliže zjistíte, že jde vše podle plánu, někde se stala chyba!

Mně padl do oka salón La Queen v nedalekých Boskovicích. Přátelský přístup s ochotou vyjít všem mým požadavkům vstříc mě nadchl asi nejvíce. V kdejakém velkoměstě byste „teplo domova“ najít nemusela. Výběr šatů si však necháme až úplně nakonec a dnes si probereme základní body k výběru svatebního účesu.

Je to trošku klišé, ale právě vlasy jsou korunou celého stylingu. A to zejména ve svatební den. Jestliže tedy víte, jaké budete mít šaty, měla byste se vrhnout na výběr účesu, který vám bude maximálně lichotit.

Buďte realistická

Vyzkoušejte se svou kadeřnicí hned několik variant, abyste si byla jistá. Ideální je pokud si vytisknete fotky účesů z internetu, které se vám líbí, a pak je s kadeřnicí proberete. Přeci jen dopředu můžete experimentovat, jestliže se vám ale nebude účes zdát ve svatebním den, už s ním moc nenaděláte.

Máte-li opravdu jemné vlasy, nebo velmi krátké vlasy, musíte se smířit s tím, že pro váš účes existuje mnoho omezení a není třeba dávat genový fond za vinu svému stylistovi.

Buďte připraveny být flexibilní

Dobrý kadeřník vezme v potaz vaše šaty, vlasovou texturu, závoj, který případně budete mít, i to, že chcete ve vlasech květinu nebo ozdobnou sponku. Jde o podtrhnutí vaší osobnosti a vkusu, dejte si na všem záležet.

Pokud máte šaty, které obsahují spoustu detailů, korálků či kamínků, měla byste si uvědomit, že účes pouze podtrhne ústřední bod vás samotných, ale nebude dalším výrazným podnětem. V případě jednoduchých, hladkých šatů můžete naopak více experimentovat a nechat účes opravdu vyniknout. Nezacházejte však tak ani tak do velkých extrémů. Jestliže zvolíte účes, který je sice krásný, ale nevypovídá nic o vás samotných, pak se nebudete cítit ve své kůži a to by byla škoda.

Rezervujte si zkoušku účesu

Tento bod je mimořádně důležitý. To, že se váš kadeřník zaměřuje na svatební účesy ještě neznamená, že vám dokáže vytvořit účes ku libosti. Je tedy lepší se s ním sejít a vyzkoušet dopředu jeho šikovné ručičky, ať máte dostatek času na případnou změnu kadeřníka. Nezapomeňte, že ve kvalitním salónu za zkoušky účesu nic neplatíte, tak jako já v La Queen, v opačném případě berte nohy na ramena, protože se z vás budou snažit vytáhnout majlant…


 
Závoj – ano či ne?

Myšlenka závoje pro mnoho žen působí zastarale. Já osobně ho mít nebudu, ale je spousta matek a babiček, které své dcery a vnučky přesvědčují o tom, že bez závoje ani ránu. A je pravda, že závoj je velmi osobní záležitost plná nostalgie. Klasickou formu závoje můžete vyměnit za moderní verzi, která působí opravdu stylově…

O svatebním líčení si povíme v druhém díle našeho speciálu, prozatím nám můžete poslat fotky, jaký účes jste zvolila v den D vy...

 

Svatební salón: La Queen
Hairstyle: Gabriela Jeklová
Foto: monique-design.com
Ilustrační foto: pinterest.com

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram