Švédsko se pyšní dalším hotelem uprostřed lesa

Švédsko se pyšní dalším hotelem uprostřed lesa

Hotely postavené „na konci světa“, na horách nebo právě uprostřed lesa začínají být v oblibě. Další takový vznikl na severu Švédska.

Architektonické studio Snøhetta se pyšní již sedmým Treehotelem. Tento je postavený ve výšce deseti metrů a kromě moderního vzhledu přináší svým hostům i opravdový luxus.

Treehotely jsou postupně stavěny v rámci jednotlivých kabin, jako malé domy v korunách stromů. Každý pokoj má jedinečný design, každý navrhl jiný designér. Sedmý od studia Snøhetta získalo příhodný název The 7th Room.

Najdete zde minimalismus a nádech moderního designu. K domečku stoupá železné schodiště, zatímco zavazadla vám odveze malý vlek. Fasádu tvoří tmavé borovicové desky a půdorys o velikosti 55 metrů čtverečních tvoří zrcadlové pláty. Celý dům pak podepírá dvanáct sloupů.

Dva pokoje se dvoulůžkem, obývací pokoj s krbem a krásným výhledem do přírody i plnohodnotně vybavená koupelna jsou prvky, které v hotelu rozhodně nechybí. Všimněte si i detailů v podobě členění jednotlivých prostorů pomocí výškových úrovní s rozdílem až 30 cm. Jak působivé, že?

snohetta.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram