Švédský návrhář J.Lindeberg představuje svou jarní kolekcí 2016 svět

Švédský návrhář J.Lindeberg představuje svou jarní kolekcí 2016 svět

Stockholm má své přehlídky pro následující jaro za sebou. A my v Móda.cz jsme si jisti, že i hlavní město Švédska má k módě co říci. 

Nemusí to být vždy jen Milán, New York a Paříž nebo Emilio Pucci, Donna Karen a Karl Lagerfeld. Po shlédnutí přehlídek na fashion weeku ve švédském Stockholmu jsme totiž zaplaveni vlnou inspirace a také kolekcemi, které přinášejí úplně jiné trendy, než se dají očekávat právě z hlavních měst módy. Hlavní kolekcí, která nám sebrala dech bylo dámské oblečení J. Lindebergera - tedy klasické švédské značky, založené před více jak 18 lety. Stejně jako tvorba celého módního domu, i kolekce Jaro/Léto 2016 je opisem skandinávského stylu, který je v našich končinách nevídaný, nezvyklý a tím pádem také stoprocentně inspirativní.  

Jarní kolekce 2016 byla inspirována ptačím motivem, které jsou podle kreativního ředitele značky propojením nebe a země. Pro nás v České republice ale pohled na kolekci skýtá mnohem zajímavější body, jenž přitahují naši pozornost. Například naprosto vytříbený styl kombinace. Trend sedmi-osminových kalhot společně s koženými blejzry a saténovými halenkami. Svěže působí detail mašlí a celkový jedinečný dojem dokreslují kožené boty na podpatku. 

J. Lindeberg nám ukazuje cestu úplně jiného stylu - skvěle nositelného při běžných dnech a zároveň nezvykle originálního. A přesně něco takového české ulice potřebují!

Zdroj: vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram