Svěží závan módy od studentů Liběny Rochové

Svěží závan módy od studentů Liběny Rochové

V úterý 11. 6. proběhla fashion show ateliéru Design oděvu a obuvi pražské UMPRUM, kde byly představeny klauzurní kolekce studentů návrhářky a pedagožky Liběny Rochové. A rozhodně bylo na co koukat!

Na známé adrese Bubenská 1, v klubu Podnik, v jedné z nejvýznamnějších funkcionalistických staveb, byla k vidění neotřelá móda s nápadem.

Studenti prvního ročníku představili své kolekce na téma "Reflexe tradic" a každý ze studentů ostatních ročníků představil vlastní kolekci na téma "Moje značka".

Návrhářka Lenka Vacková svou kolekci shrnuje takto: „Měď se proti vnějším vlivům chrání vytvářením měděnky na povrchu, člověk nosí ze stejného důvodu oblečení“.

K vidění byla i nová kolekce Michaely Čapkové, tvořící pod značkou ,,michaela capkova", která je inspirovaná propojením městské ženy a surové přírody.

Jedna z kolekcí, která byla prezentována, byla od značky Plove Pavlíny Miklasové. Tato značka se zaměřuje na výrobu plavek, pyžam a županů. S kolekcí Plove si na své přijde zákaznice aktivní i líná, ale především požitkářská, která má ráda osobitý styl a váží si krásy okamžiků strávených nejen pod vodou a peřinou.

Značka Pulse, za kterou se skrývá Barbora Procházková, představila sportovní oděvy, ve kterých se ale nemusíte bát vyrazit i do společnosti.

Na přehlídce se představili i stážisté, například Agáta Zapotilová z ČVUT, která se inspirovala mosty.

K vidění byla tvorba těchto návrhářů:

Anet Jarmoliková
Alena Jakubová
Agáta zapotilová /stáž
Clémentine Le Goic /stáž
Michaela Čapková /michaela capkova
Barbora Procházková /PULSE
Pavlína Miklasová /plove
Karolína Karpíšková /Narnish
Sára Beránková /Narnish
Magdaléna Urgelová /MAGDALENA URGELA
Ondřej Kinský /DUTO
Lenka Vacková
Antonín Šimon /ANTONIN SIMON

 

Zdroj: Facebook Atelier design oděvu a obuvi Umprum, plove.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram