Ta pravá podzimní atmosféra

Ta pravá podzimní atmosféra

Nechte podzim vklouznout i do svého domova. S podzimní dekorací nemusíte čekat až na Halloween, můžete začít hned teď. Inspirujte se podzimním dekorem.

Pro většinu z nás je domov klidným zázemím plné harmonie a pohody, ale i útočištěm před nepřízní počasí, které propuká právě na podzim. V tak nádherném ročním období, kdy se nám příroda nabízí v celé své kráse vybarvené do nejrůznějších odstínů. Svou nostalgií působí podzim na naše smysly, a tak není od věci nechat vklouznout podzimní náladu i do našich domovů.

Podzimní dekor vás v chladných dnech zahřeje alespoň na pohled teplými barvami a zažehne plamínky dobré nálady. Někdy stačí jen malý nápad. Vyrazit do přírody, sebrat, co vám padne do oka a podzimní dekorace je rázem na světě.


Nejběžnější podzimní dekorací jsou věnce. Dáváme je zvenku na vrátka, dveře, ale i do interiérů, například nad krbovou římsu. Věnec si můžete udělat jednoduše sama doma. Svažte si základní kruh z proutků nebo slámy. Stejně dobře vám poslouží i základní kruh, který koupíte v každém dobrém květinářství. Na tento základ pak stačí přidělat drátkem či lepidlem nejrůznější větvičky, slámu, suché listí a prostě vše,  co vás napadne.

Na věnci perfektně vypadají barevné bobule jako třeba jeřabiny, šípek, ale i makovice, šišky, malá jablíčka nebo drobounké dýně. Krásné jsou rovněž věnce z podzimních květů chryzantém, jiřin, hortenzií nebo slunečnic.

Dýně jsou dalším symbolem podzimu. Jsou také nádhernou dekorací, s kterou nemusíte mít téměř žádnou práci. Vypadají krásně sami o sobě, stačí je jen šikovně umístit.

Tradičně se dýně vydlabávají a následně se do nich vyřezávají zkřivené obličeje a jiné motivy. Letos zkuste být trošku originálnější. Například potřete vrchní část dýně lepidlem a posypte třpytkami, nebo si z ní udělejte stylový chladicí kyblík na šampaňské či stojánky na svíčky. Skvěle vypadají také v nejrůznějších skleněných nádobách.

Skleněné dekorační nádoby jsou snad nejpraktičtějšími prvky, které vám usnadní dekoraci v každém ročním období. Stačí je jen naplnit barevným listím, šiškami, oříšky nebo nadrobit zrníčka kukuřice a máte vystaráno. Do skleněných nádob k této podzimní dekoraci můžete umístit i svíčky. Jejich svit zalije váš domov hřejivým světlem plným harmonie a vykouzlí příjemnou atmosféru.

To vše můžete doladit i méně nápadnými bytovými doplňky s podzimním designem, které nabízí celá řada obchodů. Nejpraktičtější jsou povlaky na polštářky, nebo dřevěné svícny. Ale můžete sáhnout i po soškách z přírodních materiálů. Nabídka je opravdu veliká, záleží jen na vašem vkusu.

Užijte si krásný podzim i u vás doma, v teple a pohodě!

Zdroj obrázků: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram