Tak trochu jiný nábytek by IKEA

Tak trochu jiný nábytek by IKEA

Co byste řekli na originální stolek vyrobený z jednotlivých stránek ročního katalogu společnosti IKEA, která myslí především na životní prostředí.

Každému z nás dobře známá švédská společnost IKEA („odpůrci prominou“) s obchody po celém světě, nabízí svým zákazníkům levný nábytek moderního vzhledu, který je nejen elegantní a funkční, ale jeho stěžejní výhodou je jednoduchá montáž a co hlavně, šetrnost k životnímu prostředí.

A právě onu myšlenku šetrného přístupu k životnímu prostředí dále rozvíjí projekt s názvem “IKEA table“. V podstatě se jedná o výrobu nábytku, pro kterou nejsou využívány standardní materiály, nýbrž ale jednotlivé stránky dvou ročních katalogů IKEA, které tak v domácnostech znovu naleznou své uplatnění.

S výrobou si dlouho nelamte hlavu, je zde i typický IKEAcký manuál, takže vše zvládnete levou zadní.

K co nejjednodušší modelaci jednotlivých stránek katalogu je nejlépe použít čistou vodu v rozprašovači, který spolehlivě ohlídá dávkování a zabrání úplnému rozmočení papíru. Celou „montáž“ nábytku je dobré dokončit s pomocí PVA lepidla na bázi polyvinyl acetátu, kterým je docíleno pevné stabilní konstrukce. Pak už si jen můžete gratulovat.

 

Zdroj: wavpin

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram